Kaymakam Baycar: "100 milyon liralık yatırım yaptık"

Kaymakam Baycar: "100 milyon liralık yatırım yaptık"
banner13
banner3

İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği 2023 Yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısını Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet vezir Baycar, Özel İdare Müdürü Mustafa Arslan,  İl Genel Meclisi Üyeleri Yetkin Köseoğlu ve Erkan Kürekçi ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, 2022 yılı kesin hesap özeti ve faaliyet raporu okunması ve kabulü, Birlik Encümen seçimi, Taşınır ve taşınmaz mal alımı satımı, Kiralanması ve takası için encümene yetki verilmesi, Plan Bütçe Komisyonu üye seçimi gibi konular görüşüldü. Ardından Kaymakam Baycar, Köy muhtarlarının sorun ve taleplerini dinledi.  Toplantı Kaymakam Ahmet Vezir Baycar’ın konuşmasının ardından encümen seçimi basına kapalı olarak yapıldı.

Yapılan oylamada Encümen Üyeliğine Erenyolu Köyü Muhtarı Ali Eşen ve Akkonak Köyü Muhtarı Emrullah Nalbant seçildi.

GEÇEN SENE 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK

Toplantıda konuşan Ahmet Vezir Baycar; ‘’ Yoğun birkaç yıllık süreçten geçiyoruz. sel felaketleri atlattık ilçemiz son 2-3 yıldır işlerimizin ana teması bozulan tahrip olan alt yapımızın tamiri ve rehabilitasyonu oldu bu kapsamda çok önemli işler yaptık. İşlerimizin birçoğunu da hemen hemen bitirdik ve bitmeyen kısmı da en azından uygulamada şuan.  Mevsimsel şartlara bağlı olarak mevsim el verdikçe gereken işlemler yapılıp yıkılan, bozulan, tahrip olan yapıyı ıslah ediyoruz. İki kez sel felaketi olmuştu geçen sene 27 Haziran da bir daha yaşadık.  Biz bazı yerleri iki kez onarma durumunda kaldık şuan için önemli bir sıkıntımız kalmadı ve acilen yapılması gereken her şey yapıldı. Şuan ulaşılamayan bir yolumuz zaten yok, sularımız da çok sıkıntılı işleri bitirdik.  Geçen sene 100 milyon liralık yatırım yapmıştık,  Sel tahribatından dolayı yaptığımız yatırımlarla beraber mevsimsel vermediği için zararları son güne kadar hatırlarsınız çalışmıştık asfaltları ve diğer selden kaynaklı yaptığımız ihalelerimizin işlerini yetiştirme adına, ama tabi kış geldiği içinde hepsini bitirememiştik bu sene mayıs itibariyle hava el verdiği dakika da başladık. Müteahhitlerimiz işlerine devam ediyor gerek bizim yaptığımız gerek özel idaremizin yaptığı ihale ettiği işleri biran önce bitirme adına işlemlere başladılar asfalta da başladık.  Havaların ısınmasıyla bundan sonra aralıklarla yağışlar dışında kesintisiz bir hizmet dönemi köylerimizi bekliyor. ‘’

HEDEF VE AMAÇ UĞRUNA ÇALIŞIYORUZ

Kaymakam Bayacar; ‘’  Geçen sene çok verimli bir KÖYDES projesi ve programı yaptık bu sene de aynı hassasiyetle bir daha özel idare, personelimiz, meclis üyelerimiz, encümen üyelerimizle oturup kafa yorduk en verimli, en etkili, en acil işleri de öne alarak güzel bir program yapmaya çalıştık.  Özel idaremizin katkısını aldık bu konuda inşallah KÖYDES programı da hayırlı olur en güzel şekilde faaliyete geçecek. Hedeflediğimiz şey şu ki bir liralık işle üç liralık iş yapmak istiyoruz. Birçok işimizde biz bir katıyorsak birini de özel idaremiz katıyor, hepimiz ayni hedef ve amaç uğruna uğraşıyoruz.  Son yıllarda tarihte hiç olmadığı kadar iş yapıyoruz. Bunda bütün arkadaşlarımızın gayreti var muhtarlarımızın köyde takibi, bire bir ilgilenmesi, meclis üyelerimizin gidip kaynak bulma adına gerek komisyonlarda,  il özel idaresinde fikirlerini söyleyerek bütçenin organizasyonu noktasındaki yaptıkları katkılarla destek veriyorlar. İnebolu ilçesinde yaptığımız çalışmalardan çok memnunum elbette aksaklıklar olabilir ama mevcut şartlar dâhilinde yapılmaya gayret ediliyor. Bu sene de çok güzel asfalt programı, içme suyu ile ilgili programlar yapıldı, inşallah bunları da bitirdikten sonra ilçemizin köylerinin genel sorunlarının çözüldüğünü göreceğiz.  En azından ana gurup yollarımızı hemen hemen bitiriyoruz, ondan sonra da sırayla diğer köylerimize objektif kriterler gözetilerek diğer köylerimize sırayla eksiklerini çözeceğiz. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER