Karadeniz’de hamsi görüldü, kilosu 10 TL’ye düştü

Karadeniz’de hamsi görüldü, kilosu 10 TL’ye düştü
banner13
banner3

Karadenizli balıkçılar, av sezonunun başladığı 1 Eylül'den bu yana bol miktarda avlanan palamudun ardından, ağlara takılmaya başlayan hamsiden de umutlu. Balıkçıların palamudun ardından umutlarını bağladıkları hamsi, Karadeniz de görüldü.   Karadeniz’de balığın bollaşmasıyla fiyatlar da düştü. Balıkçı tezgâhlarında önceki haftalarda kilosu 25 ila 30 liradan satılan hamsi, 10 liradan satılmaya başlandı.

Yerli hamsiyi tezgâhlarında bulundurduklarını söyleyen Balıkçı Esnafları; “Uzun bir aradan sonra yerli hamsiyi tezgâhlarımıza getirdiklerini söylediler.

Balıkçılar; Vatandaşlarımız hamsiye büyük ilgi gösterdiler ve satışlarımızda gözle görülür bir hareketlilik oldu. Yerli hamsiyi 10-15 TL'den satıyoruz. Halkımız yerli hamsi çıktığını görünce mutlu oluyor. Biz de onları gördükçe mutlu oluyoruz." Dedi.

Müşteriler, geçen hafta balık fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Geçen hafta alamadık, çok pahalıydı. Ama şimdi memnunuz fiyat düşmüş. İnebolu yerli hamsi gayet güzel. ” diye konuştu.

BALIK FİYATLARI

Öte yandan balıkçı tezgahlarında palamut 20-30 liradan, Mezgit 20, İstavrit, 15-20,  yerli hamsi 10-15 , çinekop 50, liradan satılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER