Kar engelini aşarak bebekleri kurtardılar

Kar engelini aşarak bebekleri kurtardılar
banner13
banner3

AFAD ve UMKE ekipleri yolları kapanan köylerdeki hasta bebekler için seferber oldu. Köylerde mahsur kalan bebekler, zorlu mücadelelerle hastanelere ulaştırıldı. Bölgemizde yoğun kar yağışı sebebi ile yolları kapanan köylerdeki iki hasta bebek, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından paletli kar ambulansıyla kurtarıldı.

4 YAŞINDAKİ BEBEK’İ İMDADINA AFAD VE UMKE YETİŞTİ

Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Salcıoğlu köyünde rahatsızlanan 4 yaşındaki çocuk için AFAD ve UMKE ekipleri seferber oldu.

Rahatsızlanan çocuğun ailesinin yardım talebinde bulunmasının ardından İnebolu'nun Salcıoğlu Köyü’ne Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi yönlendirildi. Paletli kar ambulansı ile doktor ve sağlık ekibi yola çıkarak, karlı yolları aştı ve çocuğun yaşadığı eve ulaştı. Evinde ilk müdahalesi yapılan çocuk hasta, paletli ambulansa alınarak ana yol üzerinde bekleyen ambulansa teslim edilerek hastaneye kaldırıldı.

BİR AYLIK BEBEK PALETLİ AMBULANSLA KURTARILDI

İlçemize bağlı Toklukaya köyünde kusma ve yüksek ateş şikayetleri olan bir aylık bebek için de AFAD ve UMKE ekipleri yola koyuldu. Köye ulaşan ekipler hasta bebeği evinden alarak tedavisi için İnebolu Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

YAŞLI KADIN PALETLİ AMBULANSLA HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

Ayrıca, Yüksek kesimli bölgelerde 1,5 metreyi aşan kar nedeniyle köylerde mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. İlçemize bağlı Örtülü Köyü’nde rahatsızlanan 80 yaşındaki kadın, paletli kar üstü ambulans ile evinden alınarak İnebolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sohbet etmek için vakit ayrın ve sohbet hattına bağlanın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER