İstiklal Yolu’nda bir liman bir han

İnebolu’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları “İstiklal Yolu Sergisi” ile taçlanacak

İstiklal Yolu’nda bir liman bir han
banner13
banner3

İnebolu önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Milli Mücadele’nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle hazırlanan sergi 28 Ekim Perşembe günü yapılacak etkinlikler çerçevesinde Gabak Gavur Gonağı’nda ilçe halkı ve ilgilileri ile buluşacak. Sergi açılışı saat ise 13.30.

“İstiklal Yolu’nda Bir Liman Bir Han” başlıklı sergi Milli Mücadele’nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle Dr. Murat Karasalihoğlu ve İsmail Aziz Karahan küratörlüğünda hazırlandı. Yakın tarihin en önemli lojistik hatlarından olan ve İnebolu’dan Ankara’ya oradan da Batı Cephelerine ulaşan İstiklal Yolu’nun daha iyi anlaşılabilmesi ve tanıtılabilmesi için hazırlanan sergi oldukça kapsamlı bir içerikte hazırlandı. İstiklal Yolu’nun başlangıç noktası olan İnebolu’nun geçmişi ve geçmişteki önemi ile başlayan sergi içeriği, ilçeyi tarihindeki en misyona hazırlayan koşulların belirlenmesi, Milli Mücadele dönemindeki atmosferi tarihsel bilgi ve tanıklıklarla aktarıldıktan sonra, İstiklal Yolu güzergâhı, Ecevit Hanı ve hanlar bölgesi gibi temalarla desteklenerek Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçedeki Şapka ve Kıyafet İnkılabı için bulunduğu günlere ait anekdotlarla son buluyor.

Milli Mücadele’nin 100. Yılında İnebolu, İstiklal Yolunda Bir Liman Bir Han adlı sergi 28-30 Ekim tarihleri arasında ilçe merkezindeki Gabak Gavur Gonağı’nda ziyaretçileri ile buluşacak. İstiklal Yolu temalı şu ana kadar yapılmış en kapsamlı ve aydınlatıcı etkinlik olan serginin daha geniş kitlelere ulaşması için önümüzdeki yıl İstanbul’da açılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER