İnebolu’da aktif vaka sayımız 159

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; gazetemiz muhabiri Muhammed kömeçoğlu’nun sorularını değerlendirdi; Koronavirüs durumundan sel bölgesindeki çalışmaları ve devam eden projeleri anlattı

İnebolu’da aktif vaka sayımız 159
banner13
banner3

Gazetemiz Muhabiri Muhammed Kömeçoğlu, İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyarette bulundu. Kaymakam Baycar, ilçemiz ile ilgili muhabirimizin sorduğu soruları cevaplandırdı.

Muhammed Kömeçoğlu: Koronavirüs Salgınında İnebolu’da vaka sayılar ne durumdadır ve yoğun bakımdaki ünitesinde yatan hastamız bulunuyor mu?

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; -Şu an için hastanede ve yoğun bakımda herhangi bir yoğunluk bulunmamaktadır. Şuanda aktif vaka sayısı 159, hastanede serviste yatan hasta sayısı 5 olup bunlardan 2 tanesi İnebolu’dan kalan 3 tanesi diğer ilçelerden gelen Windows 10 pro lisans satin al hastalardır. Hastanemizde yoğun bakımda yatan koronavirüs hastası bulunmamaktadır. İlçemizde aşı oranı oldukça iyi bir seviyededir. Tüm halkımıza çağrımız aşılarını tamamlayıp sürece katkı sunmalarıdır. Böylece hem kendi sağlığımızı hem de topum sağlığını korumuş olacağız.

M. Kömeçoğlu:- Özlüce İlk ve Orta Okulunda onarım ve bakım kapsamında son durumu nedir?

Kaymakam Baycar: - Okulun büyük onarım ve tadilat işlemleri bitmiş olup, okulun mobilya ve demirbaş eşyalarının montajı yapıldı. Selde kaybolan öğrencimizin ismini verdiğimiz kütüphanemizin kurulumu tamamlanmıştır. İl özel idare tarafından geçici kabul işleri devam etmekte ve okulumuz en kısa sürede eğitime açılacaktır.

M. Kömeçoğlu:  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine ne kadar kömür yardımı yapıldı.?

Kaymakam Baycar: Şimdiye kadar 405 haneye 458,75 ton kömür dağıtılmış olup, dağıtılması planlanan 53,75 ton kömür daha bulunmaktadır. Hiçbir vatandaşımızı bu zorlu kış günlerinde yalnız bırakmadık. Aynı şekilde sosyal devlet gereği kömür yardımı ve diğer sosyal yardımlar devam edecektir.

M. Kömeçoğlu: Eski Emniyet Binası Gençlik Merkezi olacak mı?

Kaymakam Baycar:  -Malumunuz il gençlik ve spor müdürlüğü ile beraber ilgili binanın gençlik spor merkezi olarak dönüşümü için bakanlığa teklif etmiştik. Fakat yapılan inceleme ve görüşmeler sonucunda ilgili binanın fiziki kapasite olarak yetersiz olduğu daha büyük bir arsa üzerinde modern bir gençlik merkezinin inşa edilmesinin daha uygun olacağı değerlendirildi. İnebolu’nun hakkettiği güzellikte ve büyüklükte modern bir gençlik merkezi için arsa araştırmalarımız devam etmektedir.

M. Kömeçoğlu: Türk Ocağı’ndaki Çalışmalar ve Vatandaşların Hizmetine Ne Zaman Açılacak.

Kaymakam Baycar: Tadilat ve restorasyon çalışmaları tamamlanmıştır. En kısa süre içinde yeni yüzüyle ziyarete açılacaktır. İnebolu’muza yakışan güzel bir müzeye ilçemiz kavuşmuştur.

M. Kömeçoğlu: Sel Felaketindek Rabia Aydemir’i arama çalışmaları devam ediyor mu?

Kaymakam Baycar: Annesi tarafından verilen dilekçeye binaen ve jandarma tarafından yapılan tespite istinaden Rabia Aydemir için ölüm raporu düzenlendi. Fakat arama çalışmaları ihbara dayalı olarak jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizce devam etmektedir.

M. Kömeçoğlu: -Yıkımı devam eden eski hastanede son durum nedir.?

Kaymakam Baycar; -Hastanenin yıkma işlemleri devam etmekte olup, yerine Aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi ve 112 İstasyonunun bir arada bulunduğu bir proje planlanmaktadır.

Soru:- İnebolulu İlk Kadın Veteriner Sabire Aydemir’i Google milyonlarca kişiye tanıttı. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Kaymakam Baycar:  -Sabire Aydemir’in Google ‘un ana arama sayfasında yer alması İnebolu adına oldukça güzel bir gelişme oldu. Aayrıca İnebolu’nun tanıtımına da katkısı oldu. Bundan sonraki süreçte Sabire Aydemir ile ilgili sempozyum, çalıştay  ve benzeri çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sabire Aydemir, Oğuz Atay, Orhan Şaik Gökyay, İlk Tıp Şehidi Dr. İsmail Hakkı Bey,  gibi birçok değere sahibiz, bunlar bizim en kıymetli hazinelerimiz ve tanıtımlarını trendyol indirim kodu yapmak bizim vefa borcumuzdur. ‘’

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER