İnebolu’da 16 bin 427 seçmen sandığa gidecek

İnebolu’da 16 bin 427 seçmen sandığa gidecek
banner13
banner3

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için takvimler işlemeye devam ediyor.

İnebolu ilçe merkezinde 28 sandık kurulacak ve 7 bin 494 seçmen sandığa giderek oyunu kullanacak.  Köylerde ise 74 sandık kurulacak ve 8 bin 933 seçmen sandığa gidecek. İlçe genelinde ise 107 sandık kurulacak olup toplam 16 bin 427 seçmen sandık başına gidecek.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 4 ADAY VAR

İnebolu’da bugüne kadar Belediye Başkanlığı adaylığı için 4 ismin adı ilan edilirken AK Parti’den Mustafa Huner Özay, CHP’den Cemal İlyasoğlu, MHP’den Engin Uzuner aday gösterildi. Diğer partilerden adaylık açıklaması henüz gelmezken Bağımsız olarak da Mehmet Zeybek belediye başkanı seçilmek için aday oldu.

BUGÜN SON GÜN

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi işliyor. Siyasi partiler aday listelerini bugün en geç saat 17.00'ye kadar verecek.

Takvime göre, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak. 24 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına bugün saat 17.00'ye kadar iletecek.

Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak.

Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına 3 Mart'ta başlanacak.

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak.

28 Mart'ta tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirilecek.

Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek. Seçmen 31 Mart'ta sandık başına gidecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER