İnebolu TSO Başkanı İşeri “Sigorta ve Bağkur primleri esnafımızı zorluyor”

İnebolu TSO Başkanı İşeri “Sigorta ve Bağkur primleri esnafımızı zorluyor”
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri ve Yönetim Kurulu Üyeler 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetemize ziyarette bulundu.

Gazetemiz ziyaretinde esnafların ve tüccarların içinde bulunduğu durumu açıklayan İşeri “Yılbaşını gelmesi ile beraber birçok esnafımız sigorta ve bağ kur primlerinden yakınırken ve esnaflarımızı bağ kur ve sigorta primlerde zorlamaya başladı.  Esnaflarımızın yanında emekli çalışan insanlarımız var ve onunla ilgili hükümette KGF desteği verecek. KGF desteği sadece emekli olanlar için değil ve büyük çapta bir KGF desteği de gelecek. KGF desteğinden inşallah birçok tüccar arkadaşımızda faydalanır.”

Gazetemiz ziyaretinde İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri açıklamada bulunarak şu ifadelere yer verdi; ‘’ İnebolu ilçemizde iki tane yerel gazetemiz bulunmaktadır. Her iki gazetemize de ziyarette bulunduk. Rekabet her zaman çok güzel bir şeydir ama keşke gönül isterdi ki İnebolu daha büyük bir yer olsaydı ve çok daha fazla yerel basınımız olsaydı. Çünkü çok sayıdaki gazete ve gazeteci arkadaşlarımız olaylara farklı cephelerden bakabiliyor bu da ilçemize kaliteyi getirir ve ilçemize bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Gazetecilerin günü var ve çeşitli meslek örgütlerinin belirli bir günleri var ama geldiğimizde ve baktığımızda tüccarların ve esnafların belirli bir günü yoktur. Bizim aslında kendi sorunlarımız var ve biz kendi bölgemizde baktığımız zaman sorunlarımızı dile getiriyoruz ama tabi ki bakıldığı zaman sesimizi duyurabiliyor muyuz, bunu da çok fazla göremiyoruz. ‘’ dedi.

“ENFLASYON BİZİM BELİMİZİ BÜKTÜ”

Başkan İşeri ‘’ Yılbaşını gelmesi ile beraber birçok esnafımız sigorta ve bağ kur primlerinden yakınırken ve esnaflarımızı bağ kur ve sigorta primlerde zorlamaya başladı.  Esnaflarımızın yanında emekli çalışan insanlarımız var ve onunla ilgili hükümette KGF desteği verecek. KGF desteği sadece emekli olanlar için değil ve büyük çapta bir KGF desteği de gelecek. KGF desteğinden inşallah birçok tüccar arkadaşımızda faydalanır. Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerimiz, Esnaf Odalarının verdiği destekten faydalanamıyor. Mecbur bankayla muhatap olmak zorundayız biz tabi ki oradaki düşük faizli krediyi görünce herkeste dikkati o tarafa doğru kayıyor. Hükümetin verdiği desteğin detayı bu hafta içerisinde açıklanacak. Bu destek hem EYT de destekli olacak hem de kıdem tazminatı fonu gibi hem de normal ticaret içinde çıkacak bu destek. İnebolu’da ticaret ne yazık ki üç aya sıkıştı. Eskiden üç ayda kazanılan para geri kalan dokuz ayı besliyordu ama şuanda üç aya sıkıştı. Eskisi gibi yaz aylarımız da çok kuvvetli geçmiyor ama maliyetlerimiz çok arttı, kar harcımız düşmeye başladı ve enflasyon bizim belimizi büktü. Çünkü hepimiz ticaret yapıyoruz ama piyasada belirli bir para dönüyor fakat karlılığını kimse ölçemiyor. Umarım enflasyon geçicidir ama muhtemelen 1-2 sene daha bizimle beraber yaşayacak. Biz İnebolu’nun iş istihdamını arttırmak zorundayız ve biz bu bölgeye 6. Bölge teşviklerini almak zorundayız. Bunu da yerel siyasetçilerimizle yapmak zorundayız ve İnebolu’nun birlik olup yapması lazımdır. Çünkü başka bir şekilde İnebolu’ya yatırımcı gelmiyor. Bunun içinde biz her zaman destek vermeye hazırız. ‘’

YENİ OKULUN İHALESİ ŞUBAT AYINDA YAPILACAK

Başkan İşeri sözlerini sürdürdü; ‘’ İnebolu İmam Hatip Ortaokulu hepimizin eski ismi ile bildiğimiz İsmet Paşa ilkokulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen destekle Milli Eğitim bakanlığı üzerinden yıkımı yapıldı. Bir aksilik olmazsa da Şubat ayı içerisinde ihalesi yapılacak. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER