İnebolu Tomografi Cihazına kavuşma yolunda

İnebolu Devlet Hastanesine 16 kesitlik tomografi cihazına kavuşma yolunda ilerliyor.

İnebolu Tomografi Cihazına kavuşma yolunda
banner13
banner3

Kastamonu Devlet Hastanesine son sistem bir tomografi cihazının getirilmesi için de çalışmalar başladı.  İnebolu Devlet Hastanesine 16 kesitlik tomografi cihazına kavuşma yolunda ilerliyor.

Kastamonu Devlet Hastanesine şu anda 16 kesitlik görüntüleme yapan tomografi cihazı yerine 128 kesitlik görüntüleme yapan yeni cihaz alınacak. Hastanedeki mevcut iki tomografi cihazından birisi de İnebolu’ya gönderilecek. İnebolu Devlet Hastanesine gönderilecek olan tomografi cihazı İnebolu dahil sahil kesimindeki 7 ilçe ’ye hizmet verecek.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı yaptığı açıklamasında ; ‘’ “Hastanemiz taşındığında kardiyoloji ve yoğun bakım gibi servisleri tam donanım ile donatılmıştı. Ancak gerek MR olsun gerekse tomografi cihazı olsun eski cihazlardı. Yaş itibariyle de eski bir cihazlardı. Dolayısıyla net ve iyi bir görüntü elde edilemiyordu. Doktorlarımız teşhis ve tedavi anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyordu. MR isteklerine eski cihaz yetişmiyordu. Çünkü bazen iyi sonuç çıkmadığı için tekrar sayısı fazlaydı ve sevklere neden oluyordu. Bu cihazla birlikte hem görüntü kalitesini hem de çekim sayısını artırdık. Teşhislerde hata ihtimali minimuma inecek. İl dışına da imkanlar yeterli olmadığından gereksiz sevklerde azalma olacak.’’

‘TOMOGRAFİ CİHAZININ BİRTANESİ İNEBOLU’YA GÖNDERİLECEK’

Şu anda iki adet 16 kesitlik tomografi cihazımız var. Buna ek olarak Eğitim Araştırma Hastanesi olma yolundaki afiliasyon çalışmalarımızı da dikkate alarak 128 kesitlik bir tomografi cihazı getiriyoruz. İhalesinin bu hafta ilan edilmesini bekliyoruz. Bu cihazımız da buraya kurulduğunda tomografi noktasında da her türlü ihtiyacımız karşılanmış olacak. 16 kesitlik tomografi cihazlarımızdan birisini de İnebolu Devlet Hastanesi’ne göndereceğiz. İnebolu dahil sahil kesimindeki 7 ilçemize o cihazımız hizmet verecek” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER