İnebolu Sosyal Hizmet Merkezi’ne açılış onayı geldi

İnebolu Sosyal Hizmet Merkezi’ne açılış onayı geldi
banner13
banner3

İnebolu, Küre, Doğanyurt, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerine hizmet verecek olan "İnebolu Sosyal Hizmet Merkezi"nin açılış onayı geldi.

Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla İnebolu Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılışını müjdeledi.

Milletvekili Halil Uluay, açıklamasında “Sahil ilçelerimize yeni bir müjde… İnebolu, Küre, Doğanyurt, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerine hizmet verecek olan inebolu sosyal hizmet merkezimizin açılışı Bakanlık tarafından onaylanmıştır. Hayırlı olsun.” dedi.

Milletvekili Serap Ekmekci yaptığı açıklamada “İlçelerimize hayırlı olsun. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'a kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ NEDİR?

İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesinden, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulmasından ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu gündüzlü sosyal hizmet kuruluşlarıdır.

SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ’NDE NE GİBİ HİZMETLER VERİLMEKTEDİR?

Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine yönelik olarak, Bakanlığın mevzuatı çerçevesinde yapılan başvurular değerlendirilmekte ve gerekli incelemeler gerçekleştirilmekte, uygun görülen hizmet modelleri uygulanmaktadır.

Hizmet bölgesindeki toplum kesimlerinin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Kentsel alanda yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün yarattığı sorunlarla baş edebilmeleri; bireylerin katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla, Sosyal Hizmet Merkezlerince koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetleri yürütülmekte ve koordine edilmektedir.

Vatandaşlar il müdürlüklerine gitmeden, kendilerine en yakın SHM’den hizmet alabilmektedirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER