İnebolu Emekli-Sen'den zam tepkisi

Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasında bulunan Disk-Emekli-Sen İnebolu Şubesi Başkanı Muammer Çelik “Verilen yüzdelik zamlar daha verilmeden fütursuzca yapılan zamlarla daha cebimize girmeden alınıyor.”

banner3

Disk Emekli-Sen İnebolu Şubesi Başkanı Muammer Çelik, emeklilere verilen zamlar ve sendikaya açılan kapatılma davası konuları ile ilgili Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde üyeleri ile beraber basın açıklamasında bulundu.

13,5 milyon emeklinin haksızlığa uğramış EYT mağdur insanlarımızın olduğunu söyleyen Muammer Çelik; ‘’ Bağ-Kur’unu bile yatıramayan, kirasını ödemeyip işyerini kapan esnafımızın, gübre fiyatlarının artışı nedeniyle toprağını ekemeyen çiftçimizin, hasta olduğunda ilaç katkı payı ödeyen emeklimizin dolayısıyla zamlardan etkilenen biz çekenler olarak çektirenlerin karşında olmak için buradayız. ‘’ dedi.

Başkan Çelik; “Devlet hastanelerinden randevuların 2 veya 3 aya verilip emekliyi özel hastanelerin ve şehir hastanelerinin kapısına gönderenler için buradayız. Bugün buradayız çünkü emekliler her gün biraz daha yoksullaşırken, soframızdan azalan ekmeğimiz kilo ve tane düşürüp aldığımız ürünler için buradayız. Çektirenler cebimizdeki üç kuruşun nasıl geri alınacağının hesabını yapmaktadırlar.  Verilen yüzdelik zamlar daha verilmeden fütursuzca yapılan zamlarla daha cebimize girmeden alınıyor. Bizler bu tür haksızlıklarla mücadelemizi sürdürürken engelleyebilmek adına sendikamız Disk Emekli-Sen’e kapatma davası ile saldırmaktadırlar. Emekliler olarak bütün gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz ve hiçbir emeklimiz sahipsiz kalmayacaktır.”

‘’Elektriğe %130, Harç ve cezalara %36, çarşı Pazar ve raf fiyatlarında %60-70 zamlarla karşılaştık ama vermeye gelince %25 vicdansızlık değil de nedir?. Kestiniz, biçtiniz ve kırptınız ve TÜİK’in açıkladığı %36 enflasyonu önümüze koydunuz. Gerçek enflasyona göre ücretlere zamları yansıtmadınız. Asgari ücrete %50, memur ve emeklilerine %30 işçi ve Bağ-kur emeklilerine %25’i reva gördünüz. Burada bile insanlar arasında ayrım yaptığınız gün gibi ortaya çıkıyor. Geçinebilmek için parmağındaki alyansını satan, 65 yaşına gelmiş ikinci bir iş arayıp çalışmak zorunda kalan ekmeğinden ekmek için sağlığından bile vazgeçmek zorunda kalan emekliler hala ayaktadır ve hala buradadır. ‘’

Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Emekli kardeşim, sana verilen bu ücret zamları bir lütuf değildir. Senin bu ülkenin sahibi olarak hakkındır ve öyle devam edecektir. Hiçbir zaman daha ne verecekler deme!. Önemli olan verilen değil yaşarken cebinden ne çıkacak onu düşünmelisin. DİSK-EMEKLİ-SEN asla bir kazanım elde etmenin hesabı ile değil, toplumun ve 13,5 milyon emeklinin sesi ve gücü olmak için kurulmuştur. Bizler bir arada bir birimize güvenerek el ele gönül gönülle vererek gücümüzü göstereceğiz. Bizler bin yıldır toprağı ekenlerden ekmeği üretenlerden yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaşasın Disk, Yaşasın Disk Emekli-Sen Yaşasın, FERPA, Yaşasın İnsanca yaşam mücadelemiz.” ifadesini kullandı.   

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER