İnebolu Disk Emekli-Sen zamları protesto edecek

İnebolu Disk Emekli-Sen zamları protesto edecek
banner13
banner3

Disk Emekli-Sen İnebolu Şubesi, 19 Temmuz Çarşamba günü saat 11.30'da Atatürk Anıtı 16.milyon emekliye verilen zammı protesto edecek.

Disk Emekli-Sen İnebolu Şubesinden yapılan açıklamada; “19.07.2023 Çarşamba günü saat:11.30 de Atatürk Anıtı Önünde 16.milyon emekliye verilen sadaka Zammını protesto ediyoruz. Verilen %25’lik zam daha elimize geçmeden erimiştir. Açlık sınırının 13 bin TL, yoksulluk sınırının 34 bin TL’ye dayandığı bir ülkede emeklilerimize verilen bu sadaka zam emeklilerimizi perişan etmiştir. Kök aylığı 5.500 lira iken seçim öncesi 7.500 liraya çıkarılan 13 milyona yakın emekli her zamanki gibi alevere dalavere ile sıfır zam almıştır. MTV iki katına çıkarıldı, akaryakıt haftada en az iki kez zam, bir gecede bir seferde 6 TL zam yapıldı, Emekli asgarî ücretli dar gelirli açlık sınırının altında sefalete mahkum edildi. Maaş zamları cebe girmeden her şeye ortalama %60ın üzerinde zam geldi. Dolar 26 TL’yi geçti, Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor, Ekmeğe, çaya, süt ürünlerine, gıdaya, temizlik malzemelerine, ulaşıma iğneden ipliğe her şeye zam.

Kıymetli mücadele arkadaşlarım. Emeklileri görmezden gelenlere karşı Atatürk Anıtı Önünde yapacağımız basın açıklaması Biz emekliler dilene dilene değil direne direne kazanacağız. Unutmayın ki, dünya düşünenlerle değil mücadele edenlerle değişecektir. Basın açıklamamıza kalabalık gelelim ve öyle bir haykıralım ki Başkentimiz Ankara'dan duyulsun. Yaşasın disk, yaşasın emekli sen, yaşasın örgütlü mücadelemiz.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER