İnebolu'da vaka sayısı bayram sonrası 103'e yükseldi

İnebolu'da vaka sayısı bayram sonrası 103'e yükseldi
banner13
banner3

İnebolu’da Kurban Bayramı ile beraber artış gösteren koronavirüs vakaları sayılarını arttırdı. İnebolu’da toplam vaka 103’e yükseldi.
ilçemizde pozitif çıkan kişi sayısı geçen Kurban Bayramı’nda da artış gösterdi. Haziran ayında tek haneli rakamlarla bildirilen vakalar, temmuz ayı itibarıyla günlük iki haneli rakamlara çıktı.
‘’YENİDEN YOĞUN BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR UMARIM KORKTUĞUMUZ GİBİ OLMAZ’’
İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gamze Gül Yazar gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ İnebolu’da Haziran ayında vaka sayılarında 0’ı görmüştük. Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile beraber İnebolu’da koronavirüs vakaları günlük çift rakamlara gördü. İlçemizde her gün net olarak 20 vaka çıkmaktadır. Bu vakaların birçoğu gurbetteki vatandaşlarının memleketine bayram tatiline gelmesi ile beraber tekrar artışlar yaşandı. İnebolu’da şuanda itibari ile toplamda aktif 103 vaka bulunuyor. Bununla beraber de temaslı sayımız 120’e yükseldi. İlçedeki vatandaşlarımız üç yıllık COVİD-19 sürecinde sıkıldı ve maske zorunluluğu da yok artık mevsim dolayısıyla hafif geçiriliyor. bakanlıktan gelecek talimatlar doğrultusunda yeniden önlem alınmaya başlanacak ama belli ki bu COVİD bundan sonra bizim gribal enfeksiyon gibi bir gerçeğimiz olacak. Koronavirüs salgını hastalığı için vatandaşlarımız genellikle boğaz ağrısı ile başvuruyor. Yeniden yoğun bir dönem bizi bekliyor umarım korktuğumuz gibi olmaz. Mevsim dolayısıyla ve sürü bağışıklığı sebebiyle hafif geçiriliyor. Aşını olmayan vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER