İnebolu Çevre Platformu, Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile kuruldu. 

Platform, ilk toplantısını İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. İnebolu Çevre Platformu’nun yönetiminde İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Hasan İlyaoğlu, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çeçen ve Hüseyin Çakır yer aldı.

Toplantıda Aktaş Köyü mevkiine yapılacak olan mermer ocağı ile ilgili konu ele alındı. İnebolu Çevre Platformu’nun Aktaş Köyü’ne yapılacak olan mermer ocağı ile ilgili kamuoyu yoklaması yapılacak. Mermer ocağının bölgemize, çevremize, insanımıza katkısı var mı, yok mu bu konuda araştırmalar yapılacak. Platform, 20 Nisan’da ÇED toplantısından önce kamuoyunu bilgilendirecek. 

Kurulan platformda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çömlekçi, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çeçen, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ercankal, Kültür Sanat Derneği Hasan Başkanı İlyasoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Kuruahmet, Arıcılar Birliği Başkanı Hikmet Avinal, Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban, Aktaş Köyü Kooperatifi Başkanı Kamil Yalçın, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelebi, İnebolu Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu ve Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım yer aldı.

Toplantı da konuşma yapan İnebolu Çevre Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İlyasoğlu; ‘’Başköy, Aktaş, Belören, Akkonak ve Ayva Köyleri arasında kalan bölgeye mermer ocağı yapılması ile alakalı durumu değerlendirmek üzere çevremize, köylerimize ve ilçemize olabilecek zararları değerlendireceğiz. Bizim buradaki amacımız istişare yapmak, değerlendirme yapmak konusunda biraz geçmiş döneme baktığımızda biraz daha zayıf ve eksik kalıyoruz ve zaman zaman uygulamalar yapıldıktan sonra keşke olmasaydı, keşke yapılmasaydı deyip altına imza attığımız olur verdiğimiz birçok şeyde bunları maalesef ki yaşıyoruz. Ben şuna inanıyorum ki yapılan her şey iyi niyetle yapılır ve geçmişte de buna benzer iyi niyetler yapıldı ve kararlar alındı. Bazen de gerekli istişare ve gerekli değerlendirme yapılmadığından bir süre sonra zararlarını o zaman görmeye başlıyoruz. Bizim de burada yapmak istediğimiz şey de budur. Aktaş Köyüne yapılacak olan mermer ocağını İnebolu’da Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya çağıralım ve birlikte bir değerlendirme yapalım istedik ve bizimde yola çıkış noktamız bu oldu. Ahmet Çeçen ve Hüseyin Çakır arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Bizim burada tamamen amacımız yapılacak olan mermer ocağından dolayı İnebolu ve çevre köylerinin bir biçimde zarar görmemesi ve İnebolu’nun içme suyu kaynağında orada olması nedeniyle buranın zarar görmemesi ve işin geriye dönüşü olamayan zararların oluşmaması açısından iyi bir değerlendirme yapalım dedik. Bizim birlikte hareket etmemiz önemlidir. ‘’diye konuştu.

Editör: TE Bilisim