İnebolu Çayının içi kum ve taşlar ile doldu

İnebolu Çayının içi kum ve taşlar ile doldu
banner13
banner3

Yüksek kesimlerde eriyen kar suları ve sağanak yağış sonrası İnebolu çayı içinde yükselen suların çekilmesiyle manzara vatandaşları tedirgin etti.

27 Haziran’da meydana gelen selin ardından İnebolu Çayı içerisinde ve dere yataklarında biriken kum ve çakıl taşları Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından iş makinaları ile temizlenmiş ardından müteahhit firma tarafından çay içerisinde genişletme çalışmaları gerçekleştirilerek zemin beton ile kaplanmıştı.

Ancak, kış ayında yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı meydana gelmesi ve hava sıcaklıklarının aniden yükselmesi ile beraber eriyen kar suları çayın seviyesini de yükseltti. Eriyen kar suları ile beraber dere yataklarında bulunan kum ve çakıl taşları da İnebolu Çayının içini doldurdu.

İnebolu ilçe merkezi içerisinden geçerek Karadeniz ile buluşan çay içerisinde yükselen suların çekilmesiyle manzara daha da belirginleşti. Çay içerisinde biriken kum, çakıl ve taşlar, yüksekliği ile korkuttu.

Vatandaşlar İnebolu Çayında ani bir afet yaşanmadan çayının içerisinde biriken kum ve çakıl taşlarının DSİ yetkilileri tarafından bir an önce temizlenmesini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER