İnebolu Bisiklet'in Formaları Reis Gıda'dan

2018 in İnebolu’da ki bisiklet turunun ilki Evrenye Köyü’ne yapıldı. İkincisi cumartesi günü Özlüce Köyüne yapılacak

İnebolu Bisiklet'in Formaları Reis Gıda'dan
banner13
banner3

2018 in İnebolu’da ki bisiklet turunun ilki Evrenye Köyü’ne yapıldı. İkincisi cumartesi günü Özlüce Köyüne  yapılacak

Geçtiğimiz yıl yapılan bisiklet turlarına öncülük eden Öğretmen Kemal Kayalı ve Murat Çölmekçi bu yıl içinde bisiklet turları yapılması için  start verdiler. İlk tur yoğun ilgiyle karşılandı.

Reis Gıda Sponsor Oldu

Reis Gıda formaları ile dün yapılan ilk tur Evrenye Köyü’ne gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 12 km mesafede ki  Evrenye Köyü turuna 9 bisikletçi katıldı. 35 dakika da Evrenye Köyü’ne ulaşan doğasever bisiklet sevdalıları güneş altında pedal çevirerek ter attılar. Dönüş yolunda Adıyaman Çayındaki Necati Özer’e ait mesire yerinde çay molası veren sporcular dereye inerek suyun içinde yorgunluk çıkardılar.

İkinci tur yarın sabah  (Cumartesi) saat 8.30 da Türk Ocağı önünden  toplanma  09.00 da Özlüce Köyüne gitmek üzere hareket edilecektir. Tura katılmak isteyen yaşlı genç herkes gelebilir. Bisikleti olmayanlar için  İnebolu Belediyesi bisikletlerinden ya da Doğa Bisikletten kiralayarak temin edilecektir.

Bisiklet sporunu profesyonel  olarak yapan ve bir çok yerdeki yarışlarda dereceleri bulunan Emekli Öğretmen Kemal Kayalı yaz ayını anlamlı ve sağlıklı geçirmek isteyen gençleri haftada 2 veya 3 defa yapılacak turlara davet etti. Kayalı, İnebolu’da bisiklet sporunu geliştirmek istediklerini ve yaz sonunda yapılacak bisiklet rallisinde tüm gençleri görmek istediğini söyledi. Bazı araç sürücülerinin kuralları bilmediğini, bisikletlinin şerit hakkını bilmeden kornalarla rahatsız ettiklerini dile getiren Kayalı, seyir halindeki yan yana iki bisikletlinin şerit hakkını hala bilmeyenler var, dedi.      

Anneler gününde Anaya Minnet Bisiklet Turu organizasyonunda Küçükçekmece’den İzmir’e toprak götüren 20 bisiklet sporcusundan biri olan bisiklet sevdalısı İngilizce Öğretmeni Murat Çölmekçi ise katıldığı etkinliği şöyle anlattı; İzmir Karşıyaka’da Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarı bulunmaktadır. Küçükçekmece Belediyesi, 13 mayıs 2018  anneler gününde Anaya Minnet Bisiklet Turu etkinliği düzenledi. 300 km lik bisiklet turunda 20 sporcu 20 toprak dolu şişeyi Karşıyaka’da Zübeyde Hanım’ın mezarına taşıdık. Çok keyifli bir tur olmuştu. İnebolu’da da buna benzer turlar düzenleyebiliriz.

Bisiklet turları ile ilgili guruba katılmak ve bilgi almak isteyenler  Kemal Kayalı  : 0533 358 10 56  Murat Çölmekçi : 0541 561 00 31 numarayı arayabilirler.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER