İlyasoğlu "Şapka Devrimi İnebolu’nun onurudur, gururudur"

İlyasoğlu "Şapka Devrimi İnebolu’nun onurudur, gururudur"
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Atatürk'ün İnebolu'ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabının İlk Nutkunu Söyleyişlerinin 98.Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabını Cumhuriyet kenti İnebolu’da ilan etmesinin üzerinden 98 yıl geçti.

İnebolu ve Kastamonu halkının kayığıyla kağnısıyla, kanıyla canıyla, çok büyük bedeller ödediği Kurtuluş Savaşı’yla kazanılan bağımsızlığımızın sağlam temellere dayandırılarak yaşatılması için önemli devrimlere imza atan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşma atılımları içinde ilçemize 1 günlüğüne 25 Ağustos’ta gelip 3 gün kalarak 28 Ağustosta “Bu serpuşun adına şapka denir” sözleriyle gururlandırarak Şapka ve Kıyafet Devrimini hazırlamış ve Türkiye Cumhuriyetinin modern ve çağdaş yapısını tüm dünyaya bundan 98 yıl önce İnebolu’dan duyurmuştur.

Şapka Devrimi İnebolu’nun onurudur, gururudur.

Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile asıl yapılmak istenen zihniyette değişikliktir. Ancak Atatürk devrimleri her dönemkinden daha çok saldırı ve tehdit altındadır. Korunmasına, sahip çıkılmasına dünkünden daha çok ihtiyaç vardır. Bu başta tüm İneboluluların sorumluluğudur.

Bugün ülke olarak geldiğimiz nokta göstermektedir ki, Atatürk devrimleri ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi; milli egemenliğin güvencesi aynı zamanda karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik ve sosyal sorunların tek çaresidir. İşte bu nedenle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İnebolu’ya gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 98. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Şapka ve Kıyafet İnkılabı kutlu olsun. “

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER