İlyasoğlu'ndan Özay'a tepki: “İnsanda biraz yüz, biraz kızarma olur”

İlyasoğlu'ndan Özay'a tepki: “İnsanda biraz yüz, biraz kızarma olur”
banner13
banner3

CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, geçtiğimiz günlerde hizmete başlayan Araç Muayene İstasyonunun önünde fotoğraf çektirerek “Bu eseri de yapmak bize nasip oldu” diye açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’a tepki göstererek “İnsanda biraz yüz, biraz kızarma olur” dedi.

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu yaptığı açıklamada şunları belirtti.

“Öncelikle Araç Muayene İstasyonu ilçemize hayırlı olsun.

120 çalışanı 500 yatanı olan cezaevinin kapatılmasında İnebolu’yu kandıran AKP tayfasının başındakilerden Mustafa Özay, 10 çalışanı olan ve belediyenin kuruş harcamadığı Reys AŞ. nin yaptığı Araç Muayene İstasyonunun önüne gidip fotoğraf çektirdi ve ‘Bu eseri de yapmak bize nasip oldu’ diye açıklama yaptı.

İnsanda biraz yüz, biraz kızarma olur.

Kendisinin 55 ayda dikili çöpü bulunmayan Mustafa Özay,  4 yıl sonra (2027)  sözleşmesi dolacak TÜVTÜRK’ün alt taşeronu Reys AŞ. ye 200 daire yapılabilinecek 5500 metrekareli İskelle Altı arsasını 2020 de 1 sobalı daire fiyatına 276 bin TL’ye kiraya değil ebedi olarak sattı.

Daha önceki belediye başkanları tersane alanını ve Patriyoz altı kumsalını, 3F tekstil binasını, Yakamoz Tatil Köyü gibi birçok alanı kiraya verirken,  Devlet Küre Bakır İşletmelerini ve limanı 49 yıllığına kiraya verirken Mustafa Özay 4 yıl sonra sözleşmesi bitecek olan İskellealtı arsasını, başkasının giremeyeceği ve sadece Reys AŞ. nin ihaleyi alabileceği şekilde şartname hazırlatarak babasının malı gibi sattı.

İnebolu’ya da avutulmak düştü; burası altın yumurtlayan tavukmuş.  Sanki cezaevi teneke yumurtluyordu.

Tavuğu bilemem ama beleşten süper bir arsa için borsa da 1 gecelik tiyolarda altının kimin ceplerine gittiği ve gideceğini bilenler biliyor.  

Böyle bir satışı şimdiye kadar İnebolu’da kimse yapmadı.  

Birde kızarmadan bozarmadan pişkince, yapım şartnamesini 1 buçuk yıl geciktirerek seçime 5 ay kala hizmete açtırıp ortakmış veya kendisi yapmış gibi açıklama yapmak hiç etik olmadı.

Mülkiyeti belediyeye ait Yakaboyu Mahallesinde ki denize nazır  İskellealtı arsası 14 Temmuz 2020 tarihinde sadece Reys AŞ. nin girebildiği ihale 2 yıl içinde Araç Muayene İstasyonu yapılması koşulu ile 276 bin TL ye satışı yapılmıştı. Ancak tesis 15 ay gecikme ile seçimden 5 ay önceye denk getirilerek 30 Ekim 2023 te hizmete başladı.

Yarın çocukları torunları büyünce kendisine belediyenin mülkü olan süper arsayı beleşe satmaktan ne kadar götürdün, diye sorarlar mı bilemem ama biz belediyeye geleceğiz ve bu hesabı soracağız.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Etsin gurhan
Etsin gurhan - 6 ay Önce

Chp yeni genel baskani hayirli olsun kilictaroglu2 diyorum

Zulbiye tunoglu
Zulbiye tunoglu - 6 ay Önce

İneboludaki STK lar neisyaparlar. 3 ay önce tatildeiken limanda asılı olan Türk bayrağını kimse görmemiş şahsen gidip değişimini talep eden benim gün içerisinde olması gereken yapıldı

SIRADAKİ HABER