İlçemizde Yaz Kur’an Kursları başladı

İlçemizde okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kursları başladı.

İlçemizde Yaz Kur’an Kursları başladı
banner13
banner3

İlçemizde okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur'an kursları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl belirlenen "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla yaz Kur'an kursları başlatıldı. Öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz kurslarında cami imam hatipleri görev yapacak. İlçe Müftülüğü organizesinde gerçekleştirilen yaz kurslarında ilçe merkezinde mahalle camilerinde, köylerde ise köy camilerinde eğitim verilecek.

İlk, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin dini ve ahlaki bilgileri daha iyi öğrenebilmeleri için camilerde başlatılan yaz kursları, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başladı. İlçenin mahalle ve köy camilerinde düzenlenecek olan yaz kurslarında, cami imam hatipleri temel dini bilgiler başta olmak üzere namaz, oruç, hac, zekât, kurban gibi ibadetlerle ilgili ahlaki ve milli değerler ile Kuran-ı Kerim okuma öğretilecek. Çocuklarının yaz tatilini temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenerek geçirmesini isteyen aileler mahalle veya köylerinde bulunan camilerin imam hatiplerine bir dilekçe ile müracaat ederek kayıt yaptırabiliyor. Kayıtlar ayın sonuna kadar devam edecek.

Yoğun bir eğitim sürecinin ardından çocuklar yüce kitabımız Kur’an-ı kerimle dolu bir tatil geçireceklerini belirten ilçe Müftüsü Abdullah Bora gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

"CAMİLER ÇOCUK DOLSUN, AHLAKI KUR'AN OLSUN"

Bora; Her Yıl olduğu gibi, bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımızın himayesinde, öncülüğünde ve müftülüklerimizin koordinesinde Yaz Kur’an kurslarımız başladı. ‘Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun’ projesi kapsamında Yaz Kur’an kurslarımız 8 hafta olarak, 2 dönem şeklinde kurs gerçekleştireceğiz.  İlçe merkezinde  köylerimiz toplam da 146 erkek öğrencimiz,228 de kız öğrencimiz şuanda kurslarına  başladı. Kayıtlarımız da devam ettiği için bu sayıların ilerde daha fazla artacağına inanıyorum. Biz bütün köylerimizde Yaz Kurslarının 15 değil de,  3 kişi öğrenci dahi olsa da başlatılmasını talep ediyoruz. Köylerimizde tüm camiler de de Yaz Kur’an kurslarının açılması için hocalarımızı teşvik ediyoruz.’’ Dedi.

“CAMİLERDE PEYGAMBERLERİN HAYATI ANLATILACAK”

Camilerde Peygamberlerin hayatının anlatılacağını vurgulayan Bora, “Çocuklarımız Kuran-ı Kerim ile meşgul olup, peygamberlerin kıssalarını okuduklarında kimleri örnek almaları gerektiğini de öğrenmiş olacaklar. Bu anlamda hayırlı bir neslin yetişebilmesi için Kur’an-ı Kerim olmazsa olmazdır. Ayrıca; Yaz Kur’an kursları etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerimiz arasında futbol turnuvası düzenleyeceklerini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER