İki kadın muhtarımız Mütevelli Heyeti’ne seçildi

İki kadın muhtarımız Mütevelli Heyeti’ne seçildi
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti'nde
görev alacak muhtarlarının belirlenmesi amacıyla yapılan seçimde ilçemizin iki kadın muhtarı Mütevelli Heyeti’ne seçildi.

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başkanlığında, Hükümet Konağı toplantı salonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının Mütevelli Heyeti seçimleri yapıldı.

Mütevelli Heyetine Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan ve Yunus Köyü Muhtarı Bakiye Çevik oy birliğine seçildi.

ADEM PROJEMİZİ 2024 YILINDA DA HASASİYETLE İCRA EDECEĞİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, şöyle konuştu: ‘’ İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile ilçemizde çok güzel bir faaliyet icra edilmektedir. 77 köyümüzün mahallesinde ve ilçe merkezi mahallerinde hiç ayırt gözetmeksizin nerede bir ihtiyaç sahibi muhtaç varsa imdadına yetişiyoruz ve arkadaşlarımız canla başla işlerini yapıyorlar. Mütevelli heyet üyelerimiz yardımların hakkaniyet içinde en ihtiyaç sahibine ulaşması noktasında azami gayret sarf ediyorlar, birçok projeyi de vakıfla beraber yapıyoruz. Evde temizlik projemiz son iki senedir ikiye katlatarak devam ettiriyoruz. Bunu önümüzdeki yılda aynı şekilde devam ettireceğiz. Geçen sene de ADEM projesini başlattık ve kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata intibaklarını sağlama adına birçok alanda kurslar açılması noktasında çalışmalar yürüttük. ADEM Projesi kapsamında da 3 personel istihdam ettik, 2024 yılında da projemizi hassasiyetle icra edeceğiz. Birçok kurs daha açmayı planlıyoruz. ADEM Projesi kapsamında 40 kadınımızı Bursa ve Çanakkale’ye kültürel geziye gönderdik. Faaliyetlerimiz 2024 yılında devam edecek.”

BU KIŞ GÜNLERİNDE VATANDAŞLARIMIZIN YAYINDA OLALIM

‘’Kış geldiği için kömür dağıtımlarımız oldu, benim muhtarımızdan isteğim özellikle Vakıf konularında köylerinizde bizim görmediğimiz muhtaç insanlar varsa lütfen bunu bizlere bildirin. Bizim en önemli konularımızdan birisidir. Bu kış günlerinde vatandaşlarımızın yayında olalım. Yetişemediğiniz ihtiyaç duyduğunuz her an bize başvurabilirsiniz, bu şekilde vatandaşlarımızı gözetelim.”

BU KIŞTA VERİMLİ VE EN ETKİLİ MÜCADELEYİ YAPACAĞIZ

Kastamonu’da kış tedbirleri ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda önemli kararlar aldıklarını ifade eden Kaymakam Baycar, “Kışın belirli köylerimizde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Kar yağışı ile birlikte ciddi bir şekilde karla mücadele çalışması yürütüyoruz, tabi bunu yaparken belirli bir imkân ölçüsünde yapıyoruz. Biz elimizde olan şantiyemizdeki araçlarla her sene ki gibi diğer kurumlarımızdan da destek alarak yine en verimli ve en etkili mücadeleyi yapacağız.  Bunu yaparken de belirli kriter ve ölçüler daiminde yapacağız. Buna hassasiyetle uyulmasını siz muhtarımdan rica ediyorum. Belirli bir standart oluşmazsa o zaman işler sarpa sarar bunu net bir şekilde söylüyorum. Karla mücadelede kurumsal olarak birkaç ayağı var, merkezde belediyelerimiz sorumlu, mücavir alanlarda karla mücadeleyi belediyeler yapar, Karayollarına dâhil yollarda karla mücadeleyi karayolları yapar, kırsal yerlerdeki karla mücadeleyi de özel idare yürütür. Geçen sene karla mücadelede yol açmayı planlamasını guruplara bölmüştük, her guruba da araç vermeye gayret etmiştik ve bu senede gayret edeceğiz. Karla mücadelede ekiplerimiz çalışma yaparken herkes birbirine saygı göstermelidir. Biz karla mücadele de plan ve program yapmaya gayret ediyoruz. Keskisi gibi değil devletimiz güçlü eskiden bir kapanıyordu 20 gün kapalı kalıyordu. Biz hiçbir zaman öyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle en 3 gün içerisinde açamaya gayret edeceğiz. Taşımalı eğitim yapan köylerimiz bizler için önceliklidir. Çocuklarımızın eğitimi bizim için öncelikli işler arasındadır. Hastalık durumları ve ölüm durumları, afet durumları, yangın durumları bu öncelikler bizim araçlarımızın planlamasına istisna olabiliyor. Hastalık durumlarınızı özel idareye bildirmeyeceksiniz, 112’ye bildireceksiniz, 112 ‘de ilgili doktor o olayı analiz ederek bize söyleyecek. Biz kimseyi mağdur etmeyeceğiz.”  diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER