Hindiler elde kaldı

Hindiler elde kaldı
banner13
banner3

İnebolu’da yılbaşı öncesi satışa çıkan hindiler üreticinin elinde kaldı.

İlçemizde yılbaşı için besledikleri hindileri satışa çıkaran pazarcılar hayal kırıklığı yaşadı.

Hindilerini satamayan üreticiler, her geçen sene satışlarının daha da azaldığını söyledi. Hindi satıcıları işlerinin durgunluğunu piyasadaki ekonomik durgunluğa bağladı.

Hindilerin çok yem yediğini de hatırlatan hindi satıcıları , “Hindiler tavuklara göre daha fazla yem ile besleniyor. Durum böyle olunca fiyatlar da yükseliyor. Çünkü masrafı çok oluyor. İşler her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bu yılbaşı için getirdiğimiz hindileri satamadık. Satışlar istediğimiz düzeyde değil. Bir umudumuz satışlarımızın yılbaşına son günleri kala artmasıydı ama oda olmadı. Hindilerimiz elimizde kaldı. " dedi. Öte yandan üreticiler, ortalama 8 ila 9 kilo gelen hindi 1000 TL’ye satışa çıkardı.

HİNDİNİN YERİNİ KÖY HOROZLARI ALDI

Hindi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle alternatif olarak satışa sunulan köy horozlarının fiyatları ise 200-300 TL arasında değişiyor. Tüketicilere farklı bir seçenek sunan köy horozları, hindi fiyatlarındaki dalgalanmanın etkisini hafifletmeye yönelik bir çözüm sunuyor. Hindi fiyatlarını maliyetten dolayı yüksek bulan vatandaşların bir kısmı aradaki fiyat farkından dolayı köy horozlarına rağbet gösteriyor. Sonuç olarak, hindi fiyatlarının yüksekliği tüketici tercihlerini olumsuz etkiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER