Hıdırellez Şenlikleri ve Kıyafet Festivali düzenlendi

banner3

İnebolu Kaymakamlığı, İnebolu Belediyesi, İnebolu Gençlik ve Spor Kulübü ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği iş birliğinde Hıdırellez Şenlikleri kapsamında İnebolu Kıyafet Festivali Cumhuriyet Meydanı'ndan kortej yürüyüşü ile başladı.
İnebolu ilçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Belediye Başkan Vekili Emre Özlü ve halkın yer aldığı kortej yürüyüşü festivalin gerçekleştirildiği Osman Sungur Tesislerine kadar yürüdü.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival günün önemli ve önemini belirten konuşmaları gerçekleştirildi. Festivalde kadınlar, erkekler, çiftler ve çocuklar kategorilerinde kıyafet yarışması yapıldı. Çeşitli kıyafetlerle piste çıkan yarışmacılar 6 kişiden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Her kategoride ilk üçe giren yarışmacılara ödüller verildi. Festivalde, halat çekme, çuvalda yürüme ve yumurta kırma yarışmaları yapıldı. Ayrıca, Örste demir dövme ve kamp ateşinin yakılmasının ardından dilek balonları uçuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER