'Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular' belgeselin kış çekimleri yapıldı

'Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular' belgeselin kış çekimleri yapıldı
banner13
banner3

İnebolu ilçesinde Kurtuluş Savaşı'ndaki milli mücadele yıllarında Rusya ve İstanbul´dan gemilerle İnebolu´ya getirilen cephanelerin cepheye taşınmasında büyük fedakarlık gösteren İnebolu kayıkçılarının ve halkının kahramanlık mücadelesi belgeseli olan 'Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular' belgeselinin kış çekimleri çekilmeye başlandı.

Cephane taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı sahnesinin canlandırma çekimi yönetmen Yılmaz Kıvanç tarafından karlık alanda Ağlı’nın yüksek kesimlerinde çekiliyor. Belgesel filminin çekimlerini tamamlandıktan sonra ve kurgu ve renk, ses, müzik gibi süreç çalışması olacak ve ortalama 1,5-2 ay süreç sonrasında bitirilmesi hedefleniyor.

Belgeselin Yönetmeni Yılmaz Kıvanç, gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ 'Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular' belgeselinin çekimlerine Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve Reis Gıda’nın katkılarıyla devam ediyoruz. Biz bu belgeselimizin bir kısmı çekimlerini İnebolu’da tamamlamıştık ve sadece kış çekimi kalmıştı. Ağlı ilçesinin yüksek kesimlerinde Şerife Bacı’nın donma hikâyesinin canlandırmasını gerçekleştiriyoruz. Kış çekimlerimizi 1 gün içerisinde tamamlamayı düşüyoruz ve Şerife Bacı’nın kış sahnesinde çekiminde kendi ekimizde 5 kişi ile çekimleri yapıyoruz. Seydiler ilçesinden de 6 tane Şerife Bacı ablamız da çekimlerimize destek veriyor. Proje açısından çok heyecanlıyız, şuana kadar yaptığımız kurgu ve hikâye çok güzel görünüyor bizler görüntüleri izledikçe duygulanıyoruz.  Belgeselimize Şerife Bacının kış sahnesini de eklediğimiz bambaşka bir bütün bir duygu olacak diye düşünüyoruz.  Bizim en çok heyecanlandığımız bizim en büyük mahcubiyetim İnebolululara karşı inşallah onlar bu filmi çok severler, bizde rahatlamış oluruz diye düşünüyorum. Çünkü biz işimizi yaptık İnebolulular bu işe kendi ruhlarını ve mücadelelerini verdiler. Aslında baktığımız filmi İnebolular yaptı biz sadece işimizi yapmaya çalıştık. İneboluluların mücadelesinin ortaya çıkardığı eser çok güzel olur bizlerde mutlu oluruz.  Şerife Bacının kış sahnesi çekiminde Seydiler Belediyesinin çok büyük katkıları oldu, Belediye Başkanımıza desteklerinden ve katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 15:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevim Güvenc
Sevim Güvenc - 3 yıl Önce

Bir ınebolulu olarak böyle bir belgesel beni çok gururlandırdı, heyecanla izlemeyi bekliyorum. Sizlere ,emeği geçen herkese çok teşekkürler

SIRADAKİ HABER