Günlük vaka sayılarında çift haneli rakamlara geçtik

Günlük vaka sayılarında çift haneli rakamlara geçtik
banner13
banner3

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan, Koronavirüs salgınındaki son durum hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

İnebolu’daki vaka durumları ve vaka sayısı da Türkiye ile paralel şekilde son 15 gün içerisinde artış göstermiş durumda oluğunu söyleyen İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan; ‘’Bu artışlarda Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıklamasında da belirttiği gibi Ülkemizde Omicron varyantının görülmesinden ve başlamasından dolayı artışların olduğunu tahmin ediyoruz. Dün Türkiye’de 66 bin vaka vardı ve 15 gün öncesine göre vaka sayısı üç katına çıkmış iken İnebolu’da da vaka sayıları artmış durumda. Bazen vaka çıkmayan günlerimizde olmuş oluyordu ama vaka artışları nedeniyle günlük çift haneli rakamlara geçmiş ve hızlı gidiyor durumdayız.’’ Dedi.

POZİTİF VAKALARDA KARANTİNA SÜRESİ 7 GÜN OLACAK

Dr. Beyan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Şuandaki vakalarımızdan ağır seyirli vakalar çok görmüyoruz. Grip benzeri semptomları olan ve tat ve koku kaybı, kas ağrıları olan çok sayıda hastamız bulunuyor ve ama hiçbirinde şuan nefes darlığı benzeri bir durum yok.  Elimizdeki veriler Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğunu fakat hastaneye yatışa sebep olmadığını gösteriyor. Bu da bize kısmi olarak bunun daha zayıf bir mutasyon olduğunu şuana kadar gözlerimizle gösterebilir. Buda bizim için bir avantajdır. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından bilim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bu bilim kurulu toplantısı kararı ile karantina süreli düşülmüş oldu. Buradan şunu da daha iyi anlayabiliyoruz ki salgın daha hızlı yaylıyor ama şiddetli hastalık görülmediği için iş gücü kaybı yaşanmaması adına 14 günden 7 indirildiğini söyledi.

HATIRLATMA DOZU ÇOK ÖNEMLİ AŞILARINIZI YAPTIRIN!

Hatırlatma dozu aşının avantajlarının olduğunu Söyleyen Dr. Serhat Beyan; “Biz öncelikle tüm İnebolulu vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyoruz.  Pozitif vakaların karantina süresinin 7 gün olarak belirlendiğini söylemiştik.  Bakanlığımızın bilim kurulu toplantısında aldığı resmi yeni karar şöyle, 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erecek. Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erecek. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmayacak. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınacak. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinası erken sona erdirebilecek. ’’ İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER