Gal arısına karşı böcekler salındı

Kestane ağaçlarını gal arısından laboratuvarda üretilen böcekler koruyacak.

Gal arısına karşı böcekler salındı
banner13
banner3

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında görülen Gal Arısı ile mücadele için çalışma başlatıldı.

İnebolu İlçemize bağlı Evrenye Köyünde kestane rekoltesini düşüren gal arısıyla mücadele amacıyla laboratuvarda üretilen 400 böcek kestane ormanlarının olduğu bölgede doğaya bırakıldı.

Çalışmaya Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Nurten Karameşe, İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel, İl Genel Meclisi Üyesi Yetkin Köseoğlu, AKP İnebolu İlçe Başkanı M. Ali Kömürcü, Şube Müdürü Süleyman EL, İşletme Şefleri Yunus Kısaarslan, Hüseyin Kaplan, İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza Memurları ve yöre halkı katıldı.

SABIRLI OLACAĞIZ, TEDİRGİN OLMAYACAĞIZ

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel yaptığı açıklamada; ‘’ İnebolu’da ormanlarımızda görülmeye başlayan kestane gal arısına karşı Torymus Sinensis isimli böceğimizi salıyoruz. Bugün saldığımız 400 Torymus Sinensis böceğimiz kestane gal arısına karşı yırtıcısı olarak etkisini gösterecek. Etkili olacak bu çalışmayı daha sonra biyoteknik çalışmalarla destekleyeceğiz ve bu sayede Torymus Sinensis böceğinin bölgemizde çoğalması sağlanacak.”

Şenel, özellikle bölgedeki vatandaşların bu mücadeleye destek vermesi gerekiyor. Torymus Sinensis böceğimizi bıraktığımız bu bölgede vatandaşlarımızdan ricamız buradaki kestane ağaçlarındaki yaprakları kestane toplamak için sırıkla düşürmesinler. Torymus Sinensis böceği yapraklardaki gal arılarına saldıracaklar bizde kasım ayında bu bölgedeki yaprakları toplayarak içinde çoğalan Torymus Sinensis böceğini yeniden daha fazla bölgelere salacağız. Tuzak olarak da 10-15 Haziran tarihleri arasında 800 adet feromon tuzağı kuracağız. ” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER