FELAKETİ YAŞADIK

FELAKETİ YAŞADIK
banner13
banner3

Meteoroloji’nin günlerdir sarı ve turuncu kodlarla uyarılarda bulunduğu Batı Karadeniz’de şiddetli fırtına etkili oldu. Fırtınanın en çok vurduğu İnebolu, Pazar gecesini korku dolu geçirdi. İlçede gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sonucu deniz seviyesi yükseldi. Dev dalgalar nedeniyle Boyranaltı Sahili İsmetpaşa Caddesi ile Zaferyolu Caddesi suyla doldu. Caddedeki binalara kadar gelen deniz suyu nedeniyle vatandaşlar büyük korku panik yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  dün için Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli fırtına eseceği ve saatteki hızı 60-80 kilometre olacağı konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunmuşu.

Dün gece itibariyle şiddetli bir şekilde başlayan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar sabaha kadar ilçeyi vurdu. Metrelerce yüksekliğe ulaşan dev dalgalar İnebolu sahilinde İsmetpaşa Caddesi ile Zaferyolu Caddesi’nde büyük yıkıma neden oldu. Yola kadar ulaşan dev dalgalar sahil şeridinde büyük hasara yol açtı.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Şiddetli fırtına ile dev dalgaların vurduğu Boyralantı sahilinde belli kısımda çift şerit olarak yol ulaşıma kapandı. Zaferyolu Caddesi’nde ise deniz tarafındaki şerit, dalgaların yola kadar ulaşması nedeniyle ulaşıma kapantı. Sular altında kalan taş ve balçıkla kaplanan yolları açmak için Karayolları ve Belediye ekipleri sabaha kadar çalışsa da dalgaların şiddetli şekilde devam etmesi nedeniyle kapanan yollarda araçlar hareket edemedi.

TURİZM İŞLETMELERİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Boyranaltı sahili İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan turistik tesisler, oteller, restaurantlar, cafeler fırtına ve dalgalardan en çok zarar gören yerler oldu.

Belediyeye ait Osman Sungur Tesisleri, Uçarkuşun Yeri, Huzur Cafe, Keyifli Balık, Elisa Düğün Salonu, Hanımeli Cafe gibi işletmeler dev dalgalar nedeniyle çok büyük hasara uğradı. Dalgalar işyerlerinin camlarını ve çatılarını yıktı geçti. İşyerlerinde maddi hasar büyük…

DALGALAR BİNALARA KADAR ULAŞTI

Zaman zaman şiddetini arttıran dev dalgalar karayolunu da aşarak binalara kadar ulaştı. Binaların zemin katları, bazı binaların zemin katlarında bulunan işyerleri ve depolar sular altında kaldı. İşyerlerinin camlarını kırarak içeriye giren dev dalgalar depolarda bulunan eşyaları ve işyerlerindeki malzemeleri kullanılamaz hale getirdi.

OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İnebolu’da 27 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 5 ay Önce

Geçmiş olsun İnebolum. Allah afadlarından korusun.

SIRADAKİ HABER