Federasyon Veli Çelik ile yola devam

Merkezi İstanbul’da bulunan İnebolu Dernekler Federasyonu başkanlığına Veli Çelik seçildi.

Federasyon Veli Çelik ile yola devam
banner13
banner3

İnebolu Dernekler Federasyonu İstanbul’da faaliyet yürüten İnebolulu derneklerin bileşenlerinden oluşuyor.

İnebolu Çubuk Köyü Yardımlaşma, İnebolu Erkekarpa Köyü, İstiklal Yolu, Kastamonu Bilim Kültür ve Sanat, Maltepe Başıbüyük İnebolu ve Çevre Köyleri Dayanışma, Tuzla İnebolulular Derneklerinin bağlı olduğu İnebolu Dernekler Federasyonu, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Hemşerimiz İnebolu Çaydüzü Köyü nüfusuna kayıtlı Veli Çelik ile devam edecek.

İnebolu Dernekler Federasyonu Başkanı Veli Çelik gazetemize yaptığı açıklamada bu görevi yapmaktan onur ve gurur duyacağını belirterek İstanbul’da ki ve İnebolu’da ki toplumu ilgilendiren her türlü konuda koordineyi sağlayıp vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışacağım. 150 bin nüfusu ile İnebolu yada İnebolulular İstanbul’da temsil konusunda eksik temsil edildiğini düşünüyorum. Şimdiden sonra elimden geldiğince bu eksiklikleri gidermeye çalışacağım, dedi. Koronavirüs krizi kapsamında ilk etapta İnebolu Devlet Hastanesi’ne 500 adet maske ulaştırdık. Bu arada Hamit Köyü’nde barakada yaşayan Ergün Kara’ya konteyner vermek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan söz aldım. Sayın İmamoğlu’nun sekreteri Ergün Kara’nın kendisi ve Hamit Köyü Muhtarı ile görüştüğünde konteyner istemediği belirtildi, bunu İnebolu Kaymakamı ve Belediyesi’nin gönderdiği ekip tutanak altına aldı. Hassasiyetlerinden dolayı İlçe Kaymakamına teşekkür ediyorum.    

İnebolu Dernekler Federasyonunun amacı tüzüğü gereği alt bünyesinde ki derneklerin temel ve fonksiyonel ihtiyaçlarını karşılamak, iletişimini sağlamak, eğitim başta olmak üzere sağlık, turizm, tarım, ticaret gibi konularda birlikte hareket ederek yardımcı olmak, dünyada ve ülkemizde ki bütün alanlarda gelişmeleri takip etmek, üye dernekleri ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek, toplumsal bilinci oluşturmak, Kastamonu ili İnebolu İlçesinin bütün yönleri ile tanıtımını sağlamak, sosyal kültürel ve ekonomik değerlerini öne çıkarmak, İnebolu’nun kalkınması yurt içinde ve yurt dışında bütün İnebolulular arasında dayanışmayı sağlayacak ve birleştirici, yapıcı, insan haklarına saygılı,  üretken, öngörülü, güven verici ufku geniş insanların doğup büyüdüğü, gelişmiş bir İnebolu imajı yaratmaya çalışmak. Demokrasinin üyeler arasında yaygınlaştırılması ve tanıtılmasını sağlamak ve demokratik toplumlar oluşturmak için çalışmalar yapmak, eğitim esnasında yaşanan maddi ve manevi engellerin kaldırılması için çalışmalarda bulunmak, öğrencilere burs ve benzeri destekler sağlamaktır. Faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için her türlü araştırma, kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmalarını düzenlemek, her türlü bilgi belge ve doküman ve yayınları elde etmek dernekçe sürdürülebilir çalışmalar arasında bulunuyor.

Kuruluşunda Hüseyin Selami Çelebioğlu ile başlayan federasyon başkanlığı, Ahmet Tokatlıoğlu, Mehmet Uçarkuş ile devam etti.

21.03.2020 günü toplanan yönetim kurulu kendi bünyesinde görev değişikliği yaparak İnebolu Dernekler Federasyonu Başkanlığını Veli Çelik’in yürütmesini ve her platformda Federasyonu temsil etmesine oy birliği ile karar aldı.

 İnebolu Dernekler Federasyonu Başkanlığı Veli Çelik’i aldığı bu ağır görev için kutlar,  ilçemize, İstanbul’da ki İnebolululara hayırlı olmasını dileriz.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 11:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet dal
Mehmet dal - 4 yıl Önce

Başarılar dilerm başkan bu gönül işi hizmette elini taşın altına sokanların sayısı çok az veli başkana ve inebolu muza sahip çıkalım

Ferhat. OVACIK
Ferhat. OVACIK - 4 yıl Önce

HAYIRLI. Olsun. Başarılar. Dilerim

Saliha akçiçek
Saliha akçiçek - 4 yıl Önce

Hayırlı oksun kardeşim

Ali Çelik
Ali Çelik - 4 yıl Önce

Yenimi tepk ediyorum ve başarılar dilerim Allah utandırmasın

Özcan tun
Özcan tun - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun selamlar ancak sayın başkan iletişim telefon numarası bildirirse veya siz bildirirseniz daha faydalı olur kanısındayım

SIRADAKİ HABER