Fakazlı ‘İskelle altı İnebolu’nun geleceği ve bir vizyonudur’

Fakazlı ‘İskelle altı İnebolu’nun geleceği ve bir vizyonudur’
banner13
banner3

İskellealtı alanının İnebolu Belediyesi’ne tahsis edilmesinde 16 yıl önce her türlü mücadeleyi veren o günkü belediye meclis üyesi Mustafa Fakazlı’ya ihalenin doğruluğunu sorduk: İskellealtı alanının alınmasında İdris Güleç’le birlikte niyetimiz, gelecekte oraya turizmde bir yatırım yapmaktı. İskelle’ye yapılması düşünülen ve Erdoğan Demiryürek zamanında belli bir para harcanarak düzenlenen ama bir türlü yapılamayan trafonun iki çaya yapılabileceği düşünceyle yer takası yaparak işe başladık. Biz İnebolu Belediyesi olarak İkiçay’da öncelikle Orman Bakanlığından 10 bin metrekare yer nakli yaptık. Ardından belediyeye tahsis edilen bu yerden Tek Trafo merkezi için yer verilerek gelecekte turizm amaçlı değerlendirmek üzere 62 bin TL ye İskelle Altı alanını aldık. Daha sonra oraya çeşitli yatırımlar yapmak isteyenler oldu. Fabrika kurmak için isteyenler çıktı. İnebolu’nun başka bir arsası yok. Bir evvel ki Belediye Başkanı Engin Uzuner döneminde TOKİ yapılacağı söylendi. ben ona da karşı çıktım. TOKİ sohbet hatti bir başka yere yapılabilir. İskellealtı İnebolu’nun geleceği ve bir vizyonudur.  Birisi günün birinde çıkar buraya bir turizm yatırımı yapar. Safranbolu Ilgaz ve İnebolu’da deniz kenarında balık yiyebileceği 3 ayaklı bir koordinasyonun burası 3. Ayağı olacaktır.

Sözleşmeden bahsediliyor.  Kişi orayı 2 yıl sonra bir tesis yaptı ve 6 ay sonra e işletemedim dedi. Şahsa satılan bir yerin geri alma şansı yok. Öyle bir yaptırımın karşılığı yok, yani bile bile lades gibi bir şey.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan duru
hasan duru - 4 yıl Önce

iskelle altı ona buna peşkeş çekilmeden o güzelim yere dort veya beş yıldızlı otel yapılmalı gerekirse belediyenin imkan ölçüsünde hertürlü yardımı esirgemeyen bu yer inebolu turizminekazandırılması

SIRADAKİ HABER