Evrenye’de batan tekne saplandığı yerden kurtarıldı

Evrenye’de batan tekne saplandığı yerden kurtarıldı
banner13
banner3

2022 Eylül ayında Bartın’a palamut avına giderken İlişi açıklarında karaya oturan ve ardından kurtarılma çalışması sırasında Evrenye Balıkçı Barınağı girişinde batarak dibe oturan Duru-67 isimli teknesi yaklaşık 1 yılın ardından kurtarıldı.

Bozkurt’ta 22 Eylül 2022 tarihinde İlişi Balıkçı Barınağı girmek isterken karaya oturan Samsun Limanı'na kayıtlı Duru-67 isimli 21 metrelik balıkçı teknesi, kurtarıldıktan sonra iki balıkçı teknesiyle çekilerek tersaneye götürülürken Evrenye barınak girişinde batmıştı.

Barınak girişinde yaklaşık bir sene boyunca kurtarılmaya bekleyen Duru-67 isimli tekne saplandığı yerden Salı günü itibari ile kurtarılarak Evrenye Limanının kıyısına çekildi.

Batan teknenin sahiplerinden Murat Göktepe gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Yaklaşık bir sene önce batan kayıklarının yapılan çalışmanın sonunda teknemizi Evrenye’de kıyıya çektik. Kazanın olduğu zaman teknemizde 17 kişi çalışıyordu.  Teknemizi kurtarma çalışmalarının onarım ve bakım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sigorta işlemlerimize başladık. İnşallah her şeyin hayırlısı olur. Biz teknemiz batmadan önce İnebolu üzerinden Bartın ve Amasra’ya palamut avına gidiyorduk. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER