‘’Evine misafir kabul eden virüsü de kabul edecektir’’

İlçemizde Pozitif Vaka Sayısı 100’ün üzerinde...

‘’Evine misafir kabul eden virüsü de kabul edecektir’’
banner13
banner3

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan, Koronavirüs salgınındaki son durum hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

‘’ Ramazan ayının başlaması ile koronavirüs vaka sayıları geçtiğimiz aya göre %25 azaldığını söyleyen İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Serhat Beyan; ‘’ Koronavirüs salgınında ramazan ayı ile beraber vatandaşlarımızın evde kalmasıyla birlikte bir azalış yaşandığını söyleyebiliriz. Bu normalleşmenin öncesindeki vaka sayısı durumuna düşmedi o zamanlar da tek hanelere düşmüştük. Şuan hayla 3 hanelerdeyiz 100’ün üzerinde vakamız bulunuyor.  Bu normalleşme başlamadan önce salgını İnebolu’da 1 vakayla seyretmişti yani yeni bir vakamız çıkmıyordu. Bu yasaklarımızın kaldırılması ile beraber filyasyon işlemi imkansız duruma geldi. Çünkü kapalı ortamlarda bir araya gelen maskeli veya maskesiz kişi sayısı kontrol edilmez hale gelmişti. Şimdi ramazan ayı ile beraber bu da doğal olarak azaldı.  Ama bu azalma bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü 17 günlük yasağın başlaması ile vatandaşlar İstanbul’dan memleketlerine gelecekler. Bunun örneğini geçen sene kurban bayramında yaşayarak İstanbul’dan İnebolu’ya ciddi bir insan silkasyonu yaşamıştık ve bir ayda vaka sayıları 4 katına çıkmıştı. ‘’ dedi.

EVİNE MİSAFİR KABUL EDEN HERKES VİRÜS DE KABUL EDECEKTİR

Beyan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Eğer öksürüyorsanız, halsizliğiniz veya grip gibi semptomunuz varsa %90 kovid’sinizdir. Böyle bir durumu sakın şöyle değerlendirmeyin, evde bahçe de çalışmıştım mobilya taşımıştım o yüzden belim ağrıyor gibi düşünmeyin. Eğer bu devirde herhangi bir halsizlik herhangi bir grip gibi semptomunuz varsa kovid’e yakalanmışsınızdır.  İstanbul’dan gelen vatandaşlarımız tanıdıkları ile görüşmek isteyecekleridir. Bu vatandaşlarımızın açık alanda görüşmelerini istiyoruz. Çünkü evde hasta olan birisi var ise ya da bu bende hep oluyor dedikleri hastaları riske atmasınlar.  Şuanda vücudunda yorgunluk olan bir insanın çok çok yüksek ihtimal kovidlidir.  Vatandaşlarımız bu hastalıktan kaçınmak istiyorlarsa kimse bir biri ile görüşmemelidir. Bunu daha önceki bayramlardan tecrübe ettik. İnebolu’da şuanda Pozitif vaka Sayısı 100’ün üzerinde, temaslı karantina vaka sayısı da 100’ün üzerinde seyrediyor. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlarımızın ev ziyaretlerinden kaçınmalarını istiyoruz. Ramazan Bayramı dolaşmaları ve gezmeleri olduğunda kesin ve kesinlikle eve virüs girecektir. ’’   ifadesini kulandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2021, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER