Eski hastane yıkılıyor

1974 yılından İnebolu halkının hizmetine açılan eski devlet hastanesinin yıkımına başlandı.

banner3

Yeni Hastane binanın yapılmasıyla 3 yıl önce boşaltılan Yukarı Hatıpbağı Mahallesi’nde bulunan İnebolu Eski Devlet Hastanesi’nin yıkımına başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından müştemilatının yıkımı için ihale gerçekleştirilen İnebolu Devlet Hastanesi binasının yıkım ihalesini Ankara’dan bir firma kazandığı öğrenildi. Yüklenici firma binanın yıkımı için çalışmalara başladı. İlk olarak hastane binasının pencere, kapı doğramaları ve çatısı söküldü. Hurda malzemelerinin ayrıldığı binada söküm işlerinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma tarafından iş makineleri ile yıkıma başladı. 

Hastane binasının yıkım işinin yüklenici firma tarafından bina ve müştemilatlarından çıkacak hurda karşılığında yıkımı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ayrıca eski hastane binasının yanında bulunan eski Sağlık Meslek Lisesi binasının yerinin Milli Emlak’a ait olduğu için binanın yıkım kapsamında olmadığı öğrenildi. Yıkım çalışmalarının 30 Mart’a kadar tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2022, 10:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Çelebioğlu
Salih Çelebioğlu - 2 yıl Önce

Eski hastahanenin yerine ne yaparlar bile mem fakat ilçe mide mevcut olan üniversite mize öğrenci yurdu gerekiyor okulun arazisine yurt gerekiyor gelen öğrenciler in büyük bölümü yurt olmadığından geldikleri bölgelere geri gidiyor biz bir İnebolu lu olarak bu okulumuzun da ceza evi gibi kapansın istemiyoruz devlet yapmıyorsa belediye yapabilir görüyoruz pek yapılan birsey yok barı seçime 10 ay kalmışken inebolu yu da kaybet melek adına bu hizmeti olsun yapın ki neden kaybet tık demeselerdi iyi olur diye düşünüyorum sayın İnebolu lukardeslerim selam ve saygılar sunuyorum umarım bu dileklerimle duyarsız kalmayın.

SIRADAKİ HABER