Erkekarpa Köyü Derneği İstiklal Yolu’nun izinde

Erkekarpa Köyü Derneği İstiklal Yolu’nun izinde
banner13
banner3

İnebolu Erkekarpa Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstiklal Yolunun İzinde 100. Yıl ve Şehit Şerife Bacı Anma Programı düzenleyecek.

Fatih ilçesinde yer alan Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde 21 Aralık Cumartesi günü saat 18:00’de başlayacak etkinlikte konferans, tiyatro gösterimi ve resim sergisi olacak.

Programda Mehmet Sayan “Şehit Şerife Bacı'nın Öyküsü”, İlyas Kara “İstiklal Yolu ve İnebolu” Mertcan Karacan da “Türk Edebiyatında İstiklal Mücadelesi” konulu sunumlarını katılımcılara aktaracak.

Mehmet Usta tarafından hazırlanan somut resimlerin sergileneceği programda ayrıca Seçkin Kansızoğlu’nun yazdığı İbrahim Göksel Kart’ın yönettiği İstiklal Yolu isimli tiyatro gösterimi izleyiciyle buluşacak.

İnebolu Erkekarpa Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Özdemir, “İstanbul’da Kastamonu tarihini doğru kaynaklarla aktarma çabasındayız. Millî Mücadelenin 100. yılına özel bir program hazırladık. Kastamonulu olmayanların memleketimiz hakkında bilinçlenmesi, hemşerilerimizin de doğru bilgilerle Kastamonu’yu anlatabilmesini hedefliyoruz. Tüm hemşerilerimizi ve Kastamonu dostlarını bu özel programa davet ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER