Engelleri aşarak hayat kurtarıyorlar

İnebolu’da AFAD ve UMKE 10 günde 20 hastayı kurtardı

Engelleri aşarak hayat kurtarıyorlar
banner13
banner3

Yolları kapanan köylerdeki hastaların imdadına UMKE ve AFAD ekipleri yetişiyor. İnebolu’da 10 günde 20 hasta kar sebebiyle yolları kapanan köylerde kurtarılarak hastanelere ulaştırıldı.

İlçemizde ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yolları ulaşıma kapanan köylerdeki hastalar, paletli kar aracı ile kurtarılarak hastaneye ulaştırılıyor. 11 Mart tarihi itibari ile etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle çok sayıda hasta, köylerde mahsur kaldı. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ekipleri, paletli kar araçları ile hastaları kurtararak hastanelere ulaştırılıyor. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarla, İnebolu ilçesine yolları kapanan köylerde 10 günde 20 hasta kurtarıldı.

EKİPLERİMİZ GECELERİ GEÇ SAATLERE KADAR SAHADA ÇALIŞIYORLAR

Kurtarma çalışmaları ile ilgili konuşan İlçe Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, "Cumartesi günü itibariyle çok ciddi bir kar yağışı aldı bölgemizi aldı. Özellikle Kastamonu'nun kıyı kesimlerine yakın köylerimiz yaklaşık 1 metre yer daha fazla yer yer daha az kar aldı. Karın ilk yağdığı Cumartesi gününden sonra hemen yol açma çalışmalarına başladık. Karın ilk gününden bu tarafa acil durum olan köylerimize müdahale ettik. Bizim AFAD'ın UMKE ekipleri İnebolu Sağlık ekipleri kendi sağlık teşkilatlarımıza bağlı paletli ambulanslarımız var. Paletli ambulansımız ile bütün acil vakalara paletli araçlarımızla ihtiyaç dâhilinde müdahale ettik. Bütün ekiplerimiz insanüstü bir mücadele gösteriyor. Ekiplerimiz gecelere kadar sahada çalışıyorlar. Amacımız hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemektir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER