Emniyetten sıkı denetim

Emniyetten sıkı denetim
banner13
banner3

İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından emniyet kemeri takmayan, seyir halinde cep telefonu kullanan, abart egzoz ve yüksek sesle müzik çalarak kamu huzurunu bozan araçlara yönelik arama noktaları oluşturularak uygulama yapıldı.

İlçe merkezinde rutin denetimlerin sürdüreni İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, modifiyeli araçlarla ilgili özel bir uygulamanın startını verdi. Drift atarak ya da otomobillerinde kanuna aykırı değişiklikler yaparak trafikte seyrederek araç ve yaya trafiğini tehlikeye sokan, yüksek sesle müzik dinleyerek kamu huzurunu bozan ve abart egzoz takılı modifiyeli araç sürücülerine göz açtırılmıyor.

Şehrin birçok noktasında kurulan K.G.Y.S kameraları ile anbean takip edilen araçlarla ilgili gereken ceza işlem uygulanırken, trafik polisler de şehrin birçok noktasında kontrol noktaları oluşturuyor. Kontrol noktalarında motifiyle edilmiş otomobiller üzerinde özellikle duruluyor. Sis farı açık seyreden, abartı egzoz takarak çevreyi rahatsız eden araçlar tek tek kontrol ediliyor. Bu şekilde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere gerekli maddelerden ceza işlem uygulanıyor.

“UYGULAMALARI ARTTIRDIK”

İnebolu İlçe Emniyet Müdürü Ali Güneş yaptığı açıklamada; ‘’  Amacımız vatandaşın can güvenliğini ve kamu huzurunun sağlaması olduğu, “Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerimiz ile ve Asayiş Ekiplerimiz ile haftanın belirli günlerinde değil hemen hemen her gün halkın yoğun olduğu yerlerde uygulamalarını arttırmış oluyoruz. ‘’dedi.

“AMACIMIZ CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK”

Bizim bu konudaki amacımız vatandaşa cezai yaptırım uygulamaktan çok halkımızın gidebilecekleri yerlere daha güvenilir bir şekilde varmaları konusunda can güvenliğini sağlamak. Ceza yazıp yazmamak sorun değil tabi ki kural ihlali yapan varsa biz cezalarını kesinlikle uyguluyoruz. Sürücülerimizin daha bilinçli bir şekilde araç kullanmaları gerektiğini ve trafik kurallarına daha dikkatli ve özenli uymaları konusunda düzgün bir üslup ile uyarıyor kendilerine ifade ediyoruz. ‘’ dedi.

İlçedeki trafik düzeninin sağlanması ve sürücüler ve yayaların can güvenliğinin arttırılması, kamu huzurunun sağlanması için başlatılan bu tür denetim ve uygulamaların, aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER