Emekli-Sen ’Yeter artık bizler geçinemiyoruz’

banner3

Disk Emekli-Sen İnebolu Şubesi Başkanı Muammer Çelik ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Son günlerde artan hayat pahalılığı ile emekli maaşlarının yolunmuş kuşa döndüğünü belirten Çelik “’Bizler artık yeter geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz, isyan ediyoruz. Kiralar yatırılamıyor, faturalar ödenemiyor, eğitim ve öğrenim masrafları karşılanamıyor, taksitler sekteye uğruyor ve yoksullaşıyoruz. Birbirimizden kopuyoruz.” diye konuştu.

Disk Emekli Sen İnebolu Şubesi Başkanı Muammer Çelik yaptığı basın açıklamasında ; ‘’Saygı değer Emekli Dostlarım; Ömrünü ülkemizin kalkınmasına harcamış emekçiler, hepinizi sayı ve sevgilerimle selamlıyorum.  Yaşadığımız şu günlerde sıkıntılarımızın ne olduğunu ve nasıl yaşadığımızı uzun uzun izah etmeye gerek yok. Çünkü bugün ki geçim cenderesini şartları arasında hepimiz eziliyoruz. Çalışma hayatımız süresinde bizler emeğimizle ödediğimiz vergilerimizle, ödediğimiz SGK primlerimizle görevimizi yerine getirdik. Dedik ki; ben devletime primimi yatırdım. Yarın emekli olup çalışamadığım zaman bana baksın elimden tutsun ölürsem, yetimlerime çocuklarıma, eşime baksın dedik. Dedik ama ödemeler eksik yaşam standardı düşük ve piyasa zamları %60-70 iken Temmuz zammını %8,5 ile kapattılar. Maaşlar yolunmuş kuşa dönmüş olarak karşımıza çıktı. Diyoruz ki bizler görevimizi yaptık lütfen sizlerde görevinizi yapın. Bizleri hayat pahalılığı ve gelen zamlarla yoksulluğa, yokluğa mahkûm etmeyin. ‘’ dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerde sosyal devlet olarak bize karşı görevlerinizi yapın. Ülkemiz bugün büyük bir ekonomik krizin ortasında aldığımız bu ürünlerin fiyatı dünden bugüne ve yarına farklılık gösterdiğinden alım gücümüz sürekli aşağılara çekildiği, reel değerlerin açlık sınırın altında yaşam mücadelesi içinde kalmamıza neden olmuştur. Günümüzde %60-80’lerde seyreden gerçek enflasyona karşın %21’lerdeki enflasyon rakamları açıklanması akılla, adaletle asla bağdaşmıyor. Bu nedenle halkımız ve devletimiz arasında güven ortamı yara alıyor, halkın aklıyla alay edilmiş bir durum oluşuyor. Gerçek enflasyon karşında 4 işleme takla attırarak yayınladığınız verilerle işçilerin, emekçilerin, emeklilerin belini büküyor. Bizlerin cebindeki üç kuruşunda erimesini izliyorsunuz. Yapılan; en basit anlamıyla, aldatmaca, görevi suiistimal etmektir. Yaptığınız bu ülkenin halkını açlığa mahkûm etmektir. Sanayi bölgelerinde ülkenin sığınmacılarına düşük ücret SGK’sız çalışma ve sağlıksız koşullarda çalıştırıp kendi işçinizi işsizliğe ve sefalete terk ettiniz. Ülkemiz emekçisinin, emeklisinin, öğrencisinin aklıyla alay etmenize asla izin vermeyeceğiz. Bu nedenle TÜİK halka hesap vermelidir. İlan ettikleri rakamlar afaki ve yok hükmündedir. ‘’

Başkan Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘’Bizler artık yeter geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz, isyan ediyoruz. Kiralar yatırılamıyor, faturalar ödenemiyor, eğitim ve öğrenim masrafları karşılanamıyor, taksitler sekteye uğruyor ve yoksullaşıyoruz. Birbirimizden kopuyoruz. Yirmi yıldır baskılarla inim inim inleyen emekliler, en düşük emekli maaşı, en düşük dul ve yetim maaşı askeri ücretin altında olmaması için insanca yaşama hakkı için umut bağladı. Ama hepimiz hayal kırıklığı yaşadık. Yıllardan beri sermayenin çıkarları doğrultusunda uygulanan ekonomik politikalar neticesinde, emekli maaşları ve askeri ücret açlık sırının altında kalmıştır. Sendikasızlaştırma, toplu sözleşme ve grev haklarının kullanılamaz hale getirilmesi ile genel ücret seviyesi yoksulluk sınırı ile askeri ücret seviyesi arasına sıkıştırılmıştır. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranı ile karşı karşıya kaldık. En düşük sigorta primleri ile, en düşük emekli maaşlarına mahkûm edildik. Biz geçinemiyoruz dedikçe işveren de yatırım yapamıyorum dedi. Biz zam istedikçe hükümette veremiyorum dedi. İyi de dünyanın ilk on ekonomisi içinde olan Türkiye Cumhuriyetinin parası nereye gitti. Emekliler devletin kamburu dediniz, emekli yaşını 65’e yükselttiniz ve çok maaş alıyorsunuz diyerek emekli maaş bağlama oranını %70’lerden %30’lara çektiniz. Bizler sustukça haklarımızı yediniz, artık susmak yok, bükülmek yok, çalışanlar ve emekliler dayanışma içinde aydınlık geleceğimizi tayin edeceğiz. Yaşasın emekçiler, yaşasın emekliler, yaşasın disk, yaşasın Disk Emekli-sen, yaşasın geleceğe güven.’’ ifadelerini kullandı.      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER