Eğitim Enstitüsü 1978-79 Mezunları İnebolu'da Buluştu

Eğitim Enstitüsü 1978-79 Mezunları İnebolu'da Buluştu
banner13
banner3

Kastamonu Eğitim Enstitüsü 1978-79 mezunlarının 10. buluşması İnebolu'da gerçekleştirildi.

İçlerinde İnebolulu öğretmenlerinde bulunduğu buluşmanın ilçemizdeki planlamasını emekli öğretmen Hüseyin Cahit Bakır, Necdet Atılkan ile Veysel Balaban yaptı.

3 Temmuz günü İzmir, Sakarya, Karabük, Safranbolu, Samsun, Ankara, Kastamonu, Çatalzeytin ve Daday gibi birçok kentten İnebolu'ya gelen Kastamonu Eğitim Enstitüsü 78-79 mezunları Gardenya Otel Heyamola Restoranda bir araya geldi. Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'ın da aralarında olduğu gurup müzisyen Soner ve ekibinin ezgileri ile hem eğlendi hem de özlem giderdi. Öğretmenevinde konaklayan grup ertesi gün  İnebolu Tarihi Türk Ocağı'nı, İnebolu Belediyesi Kurtuluşa Giden Yolda Kent Müzesi'ni ve Evrenye Beldeğirmeni'nde ki 8 asırlık tarihi Çınarı ziyaret etti.

1978-79 Mezunları bir araya geldikleri yerlerde dönem arkadaşlarından yaşama veda edenler varsa mezarlık ziyareti yapıp karanfil bırakma geleneğini İnebolu'da da sürdürdüler. 1986 yılında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Kastamonu Eğitim Enstitüsü 1979 yılı mezunlarından, o günkü gençliğin çok sevdiği can dost olarak gördüğü Sönmez Demir'in mezarını ziyaret eden grup Yılmaz ile anne babaları Aziz ve Naime Demir'in mezarına da karanfil bırakıp dua ettiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER