Dürdane Mısırlı’nın hayat hikayesi belgesel oluyor

Dürdane Mısırlı’nın hayat hikayesi belgesel oluyor
banner13
banner3

Her Cumartesi günü TRT1’de yayınlanan “Hayallerinin Peşinde” belgeseli bu hafta çekimlerini İnebolu’da gerçekleştirildi.

İnebolu’da hem balıkçılık işi ile uğraşan hem de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde eğiticilik yapan Dürdane Mısırlı’yı konu alan “Hayallerinin Peşinde” belgeseli, ilçemizde çekimlerini tamamladı.

Yapımcı Yönetmeni Volkan Çağan; “Bu programda ülkemizde zor koşullarda yaşayan kadınlarımızın, öncelikle devletin destekleriyle çabalayarak, üstesinden geldikleri zorlukların sonucunda elde ettikleri başarı hikayeleri izleyicilere aktarılıyor.” dedi.

Hayallerinin Peşinde belgeselinin yapımcısı ve yönetmeni Volkan Çağan gazetemize yaptığı açıklamada; “Hayallerinin Peşinde belgesel programımız her cumartesi TRT1’de sabah 10:00’da yayına giriyor. Biz belgesel programında devlet desteği almış başarılı kadın girişimcileri çocukluklarından bugünlerine kadar ki hayatlarını ele alıyoruz. Amacımız kadın girişimine ilham olan kadınları öne çıkarmaktır, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasını sağlamaktır. Türkiye’de kadınlar çok aktif sosyal, ekonomik, ticari tüm hayatı domaine eden inşalar bizlerde bunu bu belgesel programı ile öne çıkartmak istiyoruz Türkiye’miz adına. İnebolu’da Dürdane Mısırlı hanımı çektik, Dürdane hanım hem balıkçı hem de balıkçılık ile uğraşıyor hem de Halk Eğitim Merkezinde hocalık yapıyor, Dürdane hanım tam bir örnek kadındır. İstiklal Yolunun başlangıcındaki bir yere uygun bir kadın kendisi canla başla çalışıp hem hayatını idam ettiriyor hem de kadınlara örnek oluyor. Dürdane hanımla limanda çekimler yaptık, köyde çekimler yaptık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde çekimler yaptık, balıkçılarımızı da çektik. Bu belgeselimiz yaklaşık 5 hafta sonra Cumartesi günü yayınlanır.  Bu belgeselimizi 10 kişilik bir ekibimizle çekiyoruz.  Bu belgeselimiz 26 dakikalık boyunca hayallerinin peşinde programında İnebolu’yu görmüş olacak. Dürdane hanımın hayat hikayesini yayınlayacağız. ‘’ dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ersin özütürk
Ersin özütürk - 4 ay Önce

Türk kadınlar birliği Şişli şubesi
Çalışmalarınızı çok beğendik,size destek olmak isteriz.
05325086877

SIRADAKİ HABER