DİKKAT! RADAR VAR

Velilerin şikayeti Emniyeti harekete geçirdi

DİKKAT! RADAR VAR
banner13
banner3

Mustafa Şerbetçi İlkokulu önünden geçen Abdurrahmanpaşa Caddesi’nde araçların hızlı seyretmesi nedeniyle İlçe Emniyet Müdürü Ali Güneş’in talimatıyla ekipler Mustafa Şerbetçi İlkokulu önünde trafik uygulaması yaparak sürücüleri hız konusunda uyardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler araçları durdurarak sürücüleri okullar bölgesinde 30 kilometre hız sınırına uymaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Öğrenci velilerinin endişelerini iletmeleri üzerine konuya duyarlılık göstererek harekete geçen İlçe Emniyet Müdürü Ali Güneş gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Ekiplerimiz durdukları araçların sürücülerini sözlü olarak uyararak okullar bölgesinde hız sınırının 30 kilometre olduğunu hatırlatıyor. Veliler bana gelerek, ‘Mustafa Şerbetçi İlkokulu önünde araçlar çok hızlı seyrediyor, çocuklarımız okula giderken, akşam gelirken endişe ediyoruz’ şeklinde şikayette bulundu. Mustafa Şerbetçi İlkokulu önünden geçiş hızı 30 kilometredir. ‘’ dedi.

SÜRÜCÜLERE SON UYARIMIZDIR, RADAR KONULACAK

Emniyet Müdürü Güneş; ‘’ Araçların 30’la geçmesi gerekmektedir bu kanuni sınırlar budur. Ancak, buradan 60-70’le geçenler bile olduğunu görüyoruz. Bende dolayısıyla radarı buraya koyacağım. Öncelikle radarı buraya koymadan önce bir hafta süre ile sürücülerimizi uyardık ve sonrasında buraya radarı koyacağız. Sürücülerimizin emniyet kemeri takılı değilse kemerini taktırıyoruz. Bir hafta boyunca sürücülerimizi hız konusunda uyarılarda bulunuyoruz ve vatandaşımızı sık sık uyarılarda bulunuyoruz. Daha sonra da radarı koyacağız.  Radarı koyduktan sonra sisteme girdikten sonra cezayı yazacağız. Önce vatandaşımızı bilgilendirelim, sonrasında radar uygulamasını başlatalım dedik. Burada gerekli bilgilendirme tabelaları da bulunuyor. Bizim amacımız hemşehrilerimize ceza yazmak değil, öğrenci ve yayalarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Her şey İnebolulu hemşeilerimiz için yapıyoruz. ’’ dedi. (Muhammed KÖMEÇOĞLU)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER