Depremzedelere Ramazan Yardımları için seferberlik

Depremzedelere Ramazan Yardımları için seferberlik
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın katılımıyla depremzedelere gönderilmek üzere hazırlanacak Ramazan erzak paketiyle ilgili toplantı yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Esnaflar katıldı. Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı şekilde devam edildi.

EL BİRLİĞİ İLE YARDIM GÖNDERECEĞİZ

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; “6 Şubat tarihine Ülkemiz çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Belki tarihimizin en şiddetli depremlerini yaşadık ama olayın vahametini arttıran daha 10 saat geçmeden ikinci bir depremle karşılaştık, belki Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Çanakkale, Kurtuluş savaşından sonra en can kaybı olan olayla karşı karşıya kaldık. Bugün itibaren 48 bin, 50 bine yaklaşan vefatımız var, 100 bin üzerinde yaralılarımız var, tabi afet büyük olunca milletimizin de yardımlaşması, birlik beraberliği o nispetle büyük depremin ilk dakikasından itibaren yaraları sarma girişimimiz hemen başladı.  Türkiye’de milletimiz bir seferberlik ilan etti. Tüm Türkiye’den yardımlar yağdı ve maalesef afetin büyüklüğü çok fazla 11 İlimizi etkiledi. Bizde çok kısa zaman önce bir afetle karşı karşıya kalmıştık, Bozkurt, İnebolu ve bu bölgede sel afeti olmuştu nasıl ki tüm Türkiye’den bizlere yardım geldi bizde diyoruz ki sıra bizde afette maruz kalan yerlere bizde el birliği ile yardım göndereceğiz.’’  

İNEBOLU’DA RAMAZAN KOLİSİ DESTEĞİ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ.

Kaymakam Baycar sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’  Tüm Türkiye’den gittiği gibi İnebolu’dan da çok güzel yardımlar gitti. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Kamu Kurum Kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız,  Hayırsever vatandaşlarımız, Muhtarlarımız ellerinden geleni yaptılar. Bu güne kadar çok güzel yardımlar gönderdik,  9 Tır yardım gönderdik, 3 kamyon, 2 kamyonet ve 1 minibüs ile binlerce ürün göndermişiz. İnsanlarımız, Belediyemiz, Kolluk Kuvvetlerimizin, Vakfımızın, gönüllülerimiz yaraların sarılmasına yardımcı olmaya çalıştılar. Bu yardımların devam etmesi lazım insanlarımız hem evlerinden oldular hem de işlerinden oldular.  Deprem bölgesinde şuanda aktif iş hayatı yok durumda,  depremzedeler şuan çadırlarda yaşıyor.  İlçemizde de 150’nin üzerinde depremzede vatandaşımız var hepsi iş güç sahibiydi yardıma muhtaç insanlar değildi.  Allah’ın taktiri böyle bir afet oldu bu hepimizin başına gelebilir.  Ramazan ayı yaklaşıyor bizim şöyle bir bakış açımız var, Sayın Valimizin de bu yönde çalışması oldu. Bizde İnebolu’da İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Kurum Amirlerimizle destek vereceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan da destek istiyoruz.  Ramazan da geleneksel olarak iftarlar düzenliyoruz yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin olduğu bir ay ama bu ay biz iftar yemeği düzenlemeyi düşünmüyoruz ve harcadığımız paraları deprem bölgesine gönderelim. Biz kendi evimiz de yeriz ama orada insanlar yemek bulmada da sıkıntı yaşayabilirler. Ramazanda düzenlediğimiz iftar masrafları kumanya şeklinde afet bölgesine gönderelim diye arzu ediyoruz. Kastamonu’da böyle bir kampanya başlatıldı. Ramazandan önce ramazan kolilerini düzenleyelim. Bizde İnebolu’dan böyle bir seferberlik başlatıyoruz.  Deprem bölgesinde can kaybını geri getirmek mümkün değil ama Devletimizde Milletimizde büyük can kaybı dışındaki yaralarımızı saracağımıza yürekten inanıyoruz.  Yıkılan evler yerine gelir, yıkılan iş yerleri yerine gelir, yollar tekrar yapılır yeter ki birliğimizi beraberliğimizi devam ettirelim. Her türlü siyasetten ari görüp bu yardımları, bu seferberliği yapmak lazımdır. Çünkü bu bir acı, acıda farklılık olmaz, acı da siyaset olmaz,  bütün Türkiye’nin 85 milyonu tek yürek olduğunu görüyoruz. Bununda üstesinden inşallah hep beraber geleceğiz.’’  Dedi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay; İlçemizde Kaymakamlığımızla ve Belediyemizle beraber yaptığımız ortak çalışma da 4 tane tır 1 kamyon olmak üzere gıda ve hijyen malzemeleri bunun dışında da 8 kamyon odun yardımında bulunduk. İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından tekrar ramazan geldiği için kumanya ve hijyen yardımları gerekliliği doğmuştur. Sayın Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimizden ve hayırseverlerimizden el birliği ile İlçemizi, İlimizi temsilen yardımlarınızı istiyoruz. Ramazan geliyor gün birlik günü birlikte paylaşma günü elimizdeki imkânları halimize şükrederek oradaki insanlara yardım etme günüdür. Kaymakamlık ve Belediyemizin desteğiyle yardım kampanyası başlatıyoruz. Bu konuda sizlerin de duyarlı olacağınızı ümit ediyorum.’’ Diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER