Denizlerde av yasağı başladı

Denizlerde av yasağı başladı
banner13
banner3

1 Eylül'den itibaren başlayan av sezonu, 15 Nisan'da sona erdi. Bu tarihten sonra balık sayısına göre fiyatların da değişmesi bekleniyor.

15 Nisan'dan itibaren Marmara ve Karadeniz'de profesyonel tekneler ile balık avlanamayacak. Trol ve gırgır ağları ile avcılık sona ererken, küçük kayıklar için ise bir kısıtlama bulunmuyor.

FİYATLARDA OYNAMALAR BEKLENİYOR

Balıkçılar, av sezonu bitse dahi balık olacağını belirterek, müşterilerini bekliyor. 15 Nisan sonrası balık sayısının bolluğuna göre fiyatlarda da değişmeler bekleniyor.

Cemal Balıkçılık Sahibi Cemal Akdemir gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Eylül ayında başlayan balık sezonu, 15 Nisan’da sona erecek. 2022 - 2023 Balık sezonu gayet deniz olumlu ve verimli geçti. Palamut gayet denizde boldu. palamuttun bol olması hamsiyi palamut balığı daha fazla tükettiği için hamsi bu yıl kıt oldu. Umut ediyoruz ki seneye hamsi biraz daha bol olacak. İstavrit balığının yasaklarının üzerlerine biraz fazla durulduğu için istavrit balığı denizde üredi. Bu sene boldu bana nazaran çinakop balığı da deniz iklimleri Kuzey rüzgârlarının biraz fazla olmasından denizdeki balığı av yarı daha rahat tutar ve suyu Kuzey rüzgârlarında soğur ve soğuduğu için de balıkların yumurtaları denizde çatlama yapmaz. Su serin olduğundan biraz daha balığın yumurtaları daha iyi tutar. Batı rüzgârı karayel dediğimiz rüzgârlardan olursa balığın av yarı biraz daha deniz suyu sıcak olduğundan tutmaz yandığı için de bu balık milyonlarca av yar atar balık yarısı yanar yandığı içinde balık az olur. Yasaklara uyulmasını riayet edilmesini istiyoruz, yasaklar konulduğu zaman üretimi, balığın denizden tutumu biraz daha kendini büyümesi daha rahat oluyor. Bizim denizimiz göl gibi bize Marmara’dan ne gelirse Karadeniz’de ne çıkarsa biz onu tutarız. ‘’ dedi.

Gocuk Balıkçılık Sahibi Ahmet Gocuk ise; ‘’ Bu yıl balık sezonu güzel bir şekilde geçti, çeşitli balıklarımızı müşterilerimizin hizmetine sunduk. İnşallah önümüzdeki sezon daha da güzel bir sezon bekliyoruz. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER