Deniz Demiryürek, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı

Deniz Demiryürek, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı
banner13
banner3

İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Deniz Demiryürek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Mayıs 2021’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan hemşehrimiz Deniz Demiryürek,, İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı L.Kerim Daşcı, Yönetim Kurulu Üyesi S.Özlem Karakaya ve İnebolulu hemşehrimiz Nevin Kurt  tarafından  ziyaret edilerek, tüm dernek üyelerinin ve hemşehrilerimizin başarı dilekleri iletildi.

Ziyaret esnasında İnebolu özlemi paylaşılarak hemşehrimiz Demiryürek, tüm öğrencilerle birlikte İnebolulu Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin de her zaman yanında olduklarını ifade ederek ve Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşundaki çaba ve emeklerini, ziyaretçileri ile paylaştı.

İnebolulu olan ve daha önce TEK Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevinde bulunan  Erdoğan Demiryürek ile Nebiye Demiryürek’in üç evladından biri olan Prof. Dr. Deniz Demiryürek, 1970 yılında Ankara'da doğmuştur. T.E.D Ankara Koleji'nden 1987, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1994 yılında mezun olmuştur. Doktora eğitimine 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda başlamış, 1999 yılında bilim doktoru ünvanını,2004 yılında Anatomi Doçenti ünvanını, 2010 yılında Profesör ünvanını almıştır.

Halen aynı bölümde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Akupunktur ve Mezoterapi Birimi sorumlusudur.

Kendisinin 36 uluslar arası yayını; 160 uluslar arası bildirisi, 360 uluslar arası atıfı ve 2 uluslararası ödülü bulunmaktadır. Klinik anatomi, akupunktur, medikal estetik ve mezoterapi özel ilgi alanları arasındadır.

Türk Eğitim Derneği - T.E.D. Üniversitesi’nde mütevelli heyet üyesi olarak çalışmayı sürdüren Dr. Demiryürek, eş zamanlı olarak Yunanistan Hükümeti Bilimsel Komitesinde Yabancı Profesör olarak hizmet vererek, Selanik’te bulunan Aristotle University of Thessaloniki ve Atina’da bulunan National and Kapodistrian University of Athens de Akademik çalışmalarını sürdürmektedir.Akademik geçmişinde, Kuzey Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulması, Hacettepe Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü gibi bir çok idari görev üstlenen Dr. Demiryürek 2008 yılında NTV, British Council, ODTU ve Radyo ODTU tarafından düzenlenen Famelab Türkiye Bilim Elçileri yarışmasında birinci olmuş, İngiltere Kraliçesi’nin Türkiye ziyareti sırasında kendisi ile tanışma onuruna sahip olmuş, aynı yıl 18-22 Temmuz tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Famelab Bilim Elçileri’ yarışmasında Türkiye’yi başarı ile temsil ederek birincilik ödülü kazanmıştır. Kendisi halen, Uluslararası Famelab Organizasyonu’nda akademik danışman olarak görev yapmaktadır.

Dr. Deniz Demiryürek, TRT Okul Kanalı Günlük Hayat Programında, Sağlık Koordinatörü olarak, televizyon programı yapmış, Habertürk Gazetesi Ankara Ekinde köşe yazarı olarak sağlıklı yaşam ve koruyucu hekimlik konularındaki bilgilerini haftalık yazıları ile paylaşmıştır.

Dr. Demiryürek, Türk Anatomi ve Klinik Derneği’nin, T.E.D. Ankara Koleji Mezunları Derneği’nin ve Mezoterapi Derneğinin üyesidir.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Dr. Deniz Demiryürek, iyi seviyede İngilizce, günlük kullanım seviyesinde Fransızca bilmektedir.

Sn.Demiryürek’e tekrar başarılar dileriz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nimet genc
Nimet genc - 2 yıl Önce

Çok mutlu oldum başarılarının devamını dilerim mutlu ol mutlu yasa Allaha emanet ol

SIRADAKİ HABER