Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan’dan Olta Balıkçılarına Başarı Belgesi

Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan’dan Olta Balıkçılarına Başarı Belgesi
banner13
banner3

Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan Boyranaltı sahilinde balık yakalayan olta balıkçılarına Başarı Belgesi ve Hanımdan İzin Belgesi vererek örnek alınacak bir etkinliğe imza attı.   

Boyranaltı’nda Cünürye Mahallesi sınırlarına denk gelen sahilde olta atan mahalle sakinlerini bir cafede bir araya getiren Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan onlara çay ikram etti ve Başarı Belgesi ile Hanımdan İzin Belgesi verdi. Cünürye Mahallesi Muhtarlığı imzası ile üzerinde “Cünürye sahilimizde 2020 yılı balık sezonunda göstermiş olduğunuz başarılarınızdan dolayı tebrik ederiz.” yazılı Başarı Belgesi’ni olta balıkçılarına takdim eden Muhtar Binnaz Atılkan gazetemize yaptığı açıklamada mahallemizde farkındalık yaratmak istedik. Vatandaşlarımızı olta balıkçılığına teşvik etmek amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik. Çünkü balık tutmak bir kültürdür. Özgüven sağlama yollarından bir tanesidir. Balık tutanlar birçok sorundan kötülüklerden ve fenalıklardan uzaklaşıp oltaya odaklanırlar. Diğer taraftan daha önce birbirlerini tanımayan birçok insan burada tanışmaya ve kaynaşmaya başladı. Bu süreçte olta balıkçılığını en çok özendiren, grup kuran Zafer Yeğin Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. En çok balık, en büyük balık ve en çeşitli balık yakalayan diye kategori koymak istedim ama bizim oltacılarımızın hepsi birbirinden daha değerli. İlçemiz sakinlerini sahilimizde olta atmayan davet ediyorum, dedi.

Boyran sahilinde ki Huzur Kafe’de bir araya gelen oltacılar, sahile atılan harfiyat kalıntılarının, çöplerin ve atıkların kendilerine zarar verdiğine değindiler. Orta su trolünün verdiği zararlardan söz ederken de Avrupa Birliğine bağlı ülkelerde orta su trolünün 40 metre derinliğe Türkiye de ise 24 metreden 18 metreye kadar çekilmesinin kıyı balıkçısını ve oltacıları olumsuz etkilendiğini dile getirdiler.  Uzun süre olta balıkçıları ile yapılan sohbetten sonra Muhtar Atılkan Olta Balıkçılarına Başarı Belgesi ile Hanımdan izin belgesi taktim etti.

‘İNEBOLU’DA OLTASI SUDA OLAN BALIĞI KAZANIR’

Sohbet havasında geçen etkinlikte farklı farklı anılar anlatıldı. Zafer Yeğin ise şunları söyledi;  olta balıkçılığı etkinliğini geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Gurubumuzda İstanbul, Kastamonu,  Cide gibi yerlerden ve İnebolu’dan arkadaşlarımız var. İnebolu’da teknesi olan ve bizi yakından takip eden arkadaşlarımız da bulunuyor. Oltası suda olan balığı kazanır parolası ile her daim deniz kenarına inmeye çalışıyoruz. Biz İnebolu’da olta balıkçığının artmasını ve vatandaşlarımızın denize yönelmesini istiyoruz. İnebolu’da bir işsizlik durumu var. İşsizlik insanları psikoloji olarak değişik yerlere sarabiliyor. İnsanların bir hobisi olursa onunla meşgul olur ve daha iyi bir vakit geçirebilir. Biz tutuğumuz balıklarımızı satmıyoruz, herkes tuttuğu balığı evine, annesi, babasına ve komşuna ikram ediyor.   

‘’BÜYÜK BALIK TUTUĞUMUZDA SEVİNCİMİZİ HEP BERABER YAŞIYORUZ’’

Balıkçılar ‘’Gurubumuzda balık tutuğumuzda sevincimi hep beraber yaşıyoruz. Olta Balıkçılarımız arasında Olta ile bir gece de en çok balık tutan Zafer Yeyin bey oldu ve 31 tane çinakop balığı tuttu.  İkincimiz Salih Beydir Boğazda olta balıkçısıdır kendisi. Biz denizden avlanan balığı kıyıdan avlıyoruz.  En çok levrek, palamut, istavrit, çinakop tutuk. En ağır olarak 700 gram palamuttu Kamil Bey tuttu. 600 gramlık en büyük lüfer balığını bile olta ile tuttuk, dediler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Taner
Taner - 3 yıl Önce

İnebolu da asıl balık tutma yeri liman ve fenerin ucudur.millet denize girerken olta mi atılır.yada atılan oltaya balık mi atlar.once limana giriş yasağını kaldırın.sonra konuşalım.

N...cakiroglu
N...cakiroglu - 3 yıl Önce

Yirmi.yildir..ana.alter..oldugu.halde
Uluyol..koyunun.suyu.ve5.klm
Yolu.bir..turlu..ele.alinmadi.sayin
Akpliler.duyun..diye.hatirlatmak.istdim

SIRADAKİ HABER