Cuma Namazı kılınacak yerler açıklandı

Cuma Namazı kılınacak yerler açıklandı
banner13
banner3

Yeni tip Kovid-19 salgını ile mücadele sürerken, normalleşme süreci kapsamında Cuma namazı için yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde 29 Mayıs'ta kılınmaya başlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı cuma namazı için abdestin ev ve iş yerinde alınması, maske takılması, seccade getirilmesi, sosyal mesafenin ihmal edilmemesi istendi. Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.   

Bilim Kurulu tarafından belirlenen toplu olarak bulunulacak alanlarda uyulması gereken hijyen, sosyal mesafe vb. kurallar göz önünde bulundurularak 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle Kaymakamlığımızca belirlenen yerlerde Cuma namazı kılınmaya başlanacaktır.

İnebolu Kaymakamlığı internet sitesinden yapılan açıklamada; ‘’Kıymetli vatandaşlarımız, 29 Mayıs cuma günü itibariyle aşağıda belirlediğimiz camilerimizde ve alanlarda cuma namazı kılınmaya başlanacaktır. Bu süreçle ilgili olarak belirtilen kurallara lütfen riayet edelim.65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımız ve hastalık belirtisi olan vatandaşlarımızın evlerinde namaz kılmaları toplum sağlığı açısından uygun olacaktır. Ortak kullanım alanı olan abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı olacaktır. Bu sebeple vatandaşlarımızın evlerinde abdest alarak namaz kılınacak yere gelmesi gerekmektedir. Cemaatle kılınacak namazlarda (Öğle, İkindi ve Cuma namazında) maske kullanımı zorunlu olup, maskesiz namaz kılınmayacaktır. Vatandaşlarımız seccadelerini yanlarında getirerek namazlarını kılacaklardır. Koli, karton, çuval, hasır gibi yaygıların üzerinde namaz kılmak virüsün bulaş riskini arttıracağından kullanımı yasaktır. Camilerimizde sadece namazın farzı kılınacak olup tesbihat da yapılmayacaktır.’’ denildi.

İnebolu Kaymakamlığı, İlçe merkezinde 29 Mayıs Cuma günü kılınacak Cuma namazı için camileri ve meydanları belirledi.

CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİ, MESCİT VE AÇIK ALANLAR BELİRLENDİ

Boyran Camii Avlusu, Boyran Camii yanındaki park alanı, Terminal Camii yanındaki boş alan, Tevfikiye Camii Avlusu, Hacı Yasemin Camii Avlusu’’ olarak açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER