Çiğdem Beğen: “Sokak hayvanlarını beslemek sürgün sebebim oldu”

banner3

İnebolu’da sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi için gösterdiği çaba ve çalışmalarıyla tanınan İnebolu Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Çiğdem Beğen, kendi isteği ve bilgisi dışında  Kastamonu’ya atandı.

Sokak hayvanlarını beslemesinin sürgün sebebi olduğunu belirten Çiğdem Beğen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Önce besleme yasakları getirildi, akabinde hızla tarafıma besleme yaptığım için para cezası kesildi, itiraz ettim iptal oldu. Sonra MEB soruşturması başladı, kınama cezası verildi, itiraz ettim iptal oldu. Şimdi de sürgün kararı, itiraz edeceğim ve geri döneceğim... Yıldıramazsınız” dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Kastamonu ziyareti kapsamında şube binasında basın açıklaması yaparak Çiğdem Hoca’nın sonuna kadar yanında olacaklarını ve hukuk mücadelesi başlatacaklarını ifade etti.

“ÇİĞDEM HOCAMIZ YALNIZ KALMAYACAK”

İnebolu ilçesinde öğretmenlik yaparken sokak hayvanlarının haklarını savunduğu için sürgün edildiği öne sürülen öğretmen Çiğdem Beğen hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kurul, ''Kısa bir süre önce sokak hayvanlarıyla ilgili duyarlılık göstererek, İnebolu ilçesinde besleme yapan Üyemiz İnebolu Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Çiğdem Beğen, 22 Nisan 2021 tarihinde müfettişlere hazırlatılan soruşturma raporundaki idari yaptırım teklifi gerekçe gösterilerek kendi isteği ve bilgisi dışında hizmetin gereği verilerek sürgün edilmiştir. Bu gün Türkiye’de hayvan haklarını savunmayı, bu hayvanların yemeğini, suyunu, içeceğini hiç düşünmeyen bir kent yaşamı kurulmuştu ve EĞİTİM-SEN başta olmak üzere duyarlı tüm yurttaşlar bu hayvanlara su ve gıda yardımı etme gereği hissetmiştir. Çünkü tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Bu yüzden biz şunu açıkça ifade edelim; Bu süreci bir hukuk mücadelesi kapsamında taşıyacağız. Burada mücadelemizi büyüteceğiz. Bunlar da yeterli olmayacak. Aynı zamanda Kastamonu’daki hayvan haklarına duyarlı velilerimizi öğretmenlerimizi Çiğdem hocamızın yalnız olmaması ve yalnız kalmaması için birlikte harekete çağırıda bulunacağız. Çünkü hayatlarımız birbirine bağlı. Doğadan, emekten, demokrasiden ve barıştan yana yaşamı hep birlikte büyüteceğiz'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2021, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER