Çiftçilere 20 bin adet biber, 42 bin domates fidesi dağıtıldı

Çiftçilere 20 bin adet biber, 42 bin domates fidesi dağıtıldı
banner13
banner3

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Arazilerinin kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ( TAKEP) kapsamında İnebolu’da çiftçilere domates 20 bin adet biber 42 bin domates fidesi dağıtıldı.

Dağıtma programına, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ve çiftçiler katıldı.

İNEBOLU’DA SERACILIĞI MARKALAŞTIRACAĞIZ.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar yaptığı konuşmasında; ‘’ Yine bir tarım projesi ile sizinle beraberiz. Tarım en fazla önem verdiğimiz konulardan birisidir. Bizim ülkemizin kalkınması için tarımı, köylüyü ve çiftçiyi kalkındırmamız lazımdır. Çünkü gıda hiç ölmeyecek bir sektördür.  Her gün yemek yiyoruz ve gıdaya ihtiyaç vardır. Dolayısıyla da üretime ihtiyaç var ve bizim bir şekilde göbek bağımızı kendimizin kesmesi lazımdır. Biz dışarıya bağlı olamayız. Biz dışarıya neden bağlı olamayız?. Ukrayna- Rusya savaşı oldu ve musluklar kesildi. Biz buğdayın bir kısmını oradan alıyorduk ve hemen buğdayın fiyatları tavan yaptı. Bizim kesinlikle ve kesinlikle Türkiye olarak 4 mevsimin yaşandığı her türlü ürünün yetiştirildiği cennet toprakta, cennet ülkede her şeyi yetiştirebilmemiz lazımdır. Köylülerimizi desteklememiz lazım, tarımı desteklememiz lazımdır. Bizde bunu İnebolu’da çok güzel bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle serayı ana meslek sektörlerden biri olarak ilan ettik. İlk etap olarak 50 adet sera dağıtımını geçen gün yaptık. Ondan önce de patates tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Seracılıkta Kastamonu’da birinci sıradayız ve 650 tane seramız var. Bu sera sayısını hedef olarak 2023 yılın içerisine arttırmaktır. İnşallah en yakın sürede artıracağımıza inanıyorum. Bunun içinde fide dağıtımları gibi projeler ile yaparak vatandaşımıza destek olacağız. ‘’

HEDEFİMİZ İNEBOLU’DA SERACILIĞI ARTTIRMAKTIR

Kaymakam Baycar sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Şimdi de 20 bin tane biber fidesi, 42 bin tane de domates fidesini Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın projesi kapsamında dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, İnebolu ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.  Yeter ki gayret edelim, bu desteklerimiz devam edecek. Sera desteği ile ilgili kaynak arama içerisindeyiz ama onunda sonuna geldik. Yakın zaman içerisinde yeni paket olarak açıklayacağız. Bu projemiz ile de İnebolu’da seracılığı arttıracağız. İnebolu denilince ilk akla tarım gelecek. 2 bin metrekare bir sera projemiz var. O projemiz de faaliyete geçiyor, eğitimlere başladık ve ondan sonra seranın kurulum aşamasına geçeceğiz. Onunla beraber de kadın kooperatifi kuracağız. Bu kooperatif İnebolu’da bir tarım markası oluşturacak ve onu da biz yapacağız. İnebolu Tarım diye bir markamız ve logomuz olacak. Ürünlerimizi paketleyeceğiz ve ürünlerimizi etiketleyeceğiz. Dolasıyla bunu yaparak serada üretimde verimliği katlayacağız İnşallah. Bizim İnebolu’da ektiğimiz ürünler daha lezzetli oluyor. İnebolu’da seracılığın kıymetini bilelim.  Başka illerden köylerimize de dönüşler var. Büyükşehirlerde yaşamanın zorlukları her geçen gün artmaktadır.  Bizim kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemiz lazımdır. Biz bu konu her zaman sizlerin yanında olacağımızı ilan ediyorum. Rabbim bol bereketli ürünler vermeyi nasip etsin inşallah. Bol bereketli kazançlar olsun. ‘’ diye konuştu.   

20 BİN ADET BİBER, 42 BİN DOMATES FİDESİ DESTEĞİ VERDİK

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan yaptığı konuşmada; ‘’ Tarım Arazilerinin kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ( TAKEP) kapsamında atıl arazileri ve işlenmeyen arazileri tarıma kazandırılması için yürüttüğü bir projedir.  Biz bu projeye ( TAKEP) diyoruz.  Daha önce de patates tohumu gerçekleştirdik. 20 bin adet biber 42 bin domates fidesinin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu fideler teknolojik seralarda yetiştiriliyor.  Dağıtım ve dikim aşamasından sonra sizin topraklarınızda İnebolu domatesi lezzet bulacak. Ben emeğinize çok büyük saygı duyuyorum ve Sayın Kaymakamımızda bunu desteklemekle konusunda her zaman yer ve yanımızda oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum.  Fidelerin İnebolu’ya hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER