Çiçekyazı Köyüne Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi yapılacak

Çiçekyazı Köyüne Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi yapılacak
banner13
banner3

Kastamonu Özel İdare Müdürlüğü tarafından, Kastamonu İli, İnebolu İlçesi ve Küre İlçeleri Çicekyazı Köyü ve Ersizler Köyü mevkiine Sahada Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi yapılması planlanıyor. Çiçekyazı Köyü Muhtarı Ekrem Saygıoğlu  ve köyüler vatandaşlar Sahada Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi yapılmasını tepki gösteriyor.

ÇED TOPLANTISI YAPILACAK

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED TOPLANTISI) yönetmenliğinin 9. Maddesi gereğince proje ile ilgili halkı bilgilendirme, görüş ve öneri almak için Çiçekyazı Köyü Cami lojmanında 7 EYLÜL 2023 Perşembe günü Saat: 14:00’ da CED Toplantısı yapılacak.

DOĞAMIZIN KİRLENMESİNİ İSTEMİYORUZ

Çiçekyazı Köyü Muhtarı Ekrem Saygıoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin Çiçekyazı Köyümüzde yapılmasını istemiyoruz. Doğamızın kirlenmesini istemiyoruz. Çicekyazı Mahalle ve Küre’nin Ersizler Köyünün Su hatları yapılması planlanan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi olduğu yerden geçmektedir.  CED Toplantısında da tepkimizi göstereceğiz. ‘’ dedi.

BİZ HAVAMIZIN KAÇMASINI İSTEMİYORUZ

Ersizler Köyü Muhtarı Nihat Kaya ise açıklamasında; ‘’ Biz Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin yapılması planlanması kapsamında Ersizler Köyü Muhtarı olarak köylümü temsilen bu duruma karşıyız, Bizlerin arazisi taşlık bir arazidir ve altlıklarında boşluklar vardır. Burada Dinamit atımları olduğunda bizim sularımız alta kaçacaktır. Bizim köyümüzde eskiden birçok hattımız vardı, şuanda hiçbir tane suyumuz kalmadığı gibi sondaj kurup su çıkardık. Etibakır’daki atılımlar dolayı köyümüzdeki sularımız alta indi. Bu proje buraya uygulandığında yine susuz kalacağız. Biz karşıyız ve istemiyoruz. Zaten köyümüzde bir havamız var, birde suyumuz var. Biz havamızın kaçmasını istemiyoruz.  ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salcı Salci
Salcı Salci - 9 ay Önce

Kalker ocagı, Taṣ ocagı hiç bir şey istemiyorum, gidin İneboluya yatırım yapın, turizme dönük dogru dürüst bir şey yok, ilk önce ķöpekleri sonra yolları araba park sorunu, dere köprü, yürümek için kaldırım yok gidin bunlarla ugraşın güzelim ormanları bozmayalım..

SIRADAKİ HABER