Çelebioğlu 'İskellealtı İhalesi Şaibeli ve Adrese Teslimdir'

Çelebioğlu 'İskellealtı İhalesi Şaibeli ve Adrese Teslimdir'
banner13
banner3

Öncelikle Araç Muayene İstasyonu İnebolu için çok önemli, kesinlikle buraya yapılmalı. Buna 2 yönlü bakmak gerekiyor. Birincisi aracı olan vatandaşlarımız mobil araçta günlerce sıra bekliyor ya da başka yere gidiyor. Bunun önüne geçilmiş olacak. İkincisi ilçe dışından birçok kişi İnebolu’ya gelecek ve bütün esnaf kazanacak.

Araç Muayene İstasyonuna bağlantılı olarak araç arızası ile ilgili bütün esnaflarımız zaten Çatalkaya Mevkiinde. İleride Küçük Sanayi Sitesinin de İkiçay veya Musa Mahallesi Mevkiine kurulacağı düşünüldüğünde Araç Muayene İstasyonu kesinlikle Kurt Köyü Mevkiine yapılmalı.

Ticaret Odasında yapılan toplantıda İlçe Kaymakamı Araç Muayene İstasyonu için Kurt Köyünde ki kamu arazilerinden yer verebileceğini belirtmesine ve İnebolu Belediyesinin orada 6.buçuk dönüm arsası olmasına rağmen Belediye Başkanının neden İskelle altında ki ilçenin en gözde yerini özel sektöre hazırladığı anlaşılmış değildir.

İskelle altındaki 5500 metrekare arsaya istenirse %40 imardan en az 4 blokta 150 daire yaparak ilçemizdeki daire sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapabilirsiniz. Hem belediye daha fazla kazanır hem de vatandaşlarımız kazanır.

İstenirse buraya 300-400 kişinin çalışabileceği bir işyeri açılabilir. İçinde en az 100 kişinin çalışacağı Aquaparklı 5 yıldızlı otel yapılabilir. İskelle altı mevkiine İnebolu için çok değerli turizmle ilgili yatırımlar yapılabilir.

Diğer taraftan İskellealtı alanı daha önce arsa sahiplerinden devlet yatırımı olacak diye çok ucuza istimlak edildi. Bir süre sonra bu yer turizm amaçlı kullanılmak üzere İnebolu Belediyesine devredildi. İnebolu Belediyesi önce konut yapma amaçlı imarını değiştirdi. Şimdide yeni belediye başkanı burasının imarını tekraren sanayi alanı olarak değiştirerek bir daire fiyatına satmak istemektedir.

Öncelikle arsa sahipleri burasının satışı halinde kandırıldıklarını ve amacı dışında bu yerin özel sektöre satıldığını belirterek tapu iptali davası açabilirler.

Diğer taraftan Sanayi bir tarafta, Araç Muayene istasyonu 5 km uzakta başka yerde olacak. Bunu da anlamak mümkün değil.

Belediye Başkanına  Çağrımızdır!!!

İskellealtı ihalesi şaibelidir. Adrese teslim ihaledir. İnebolu Belediyesi zarara uğratılmak istenmektedir. O ihalede kamu zararı görülmektedir. Alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmelidir.

Hasan Çelebioğlu

CHP İnebolu İlkçe Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özcan Tun
Özcan Tun - 4 yıl Önce

Bundan önceki başkanlar yaptıkları ve sattıkları ile anıldı kları gibi şimdiki sayın başkan da yaptıkları ve sattıkları ile anılmak istiyor anlaşılan hayırlı olsun

Hayri Altmışdört
Hayri Altmışdört - 4 yıl Önce

Aynen katılıyorum iskelle altı olmamalı yanlış olur

SIRADAKİ HABER