Çaydüzü Köyüne 15 gün sonra geçici ulaşım sağlandı

Çaydüzü Köyüne 15 gün sonra geçici ulaşım sağlandı
banner13
banner3

11 Ağustos’taki sel felaketinde köprüsü yıkılan Çaydüzü Köyünü’nde Zarbana Çayı üzerine geçici olarak kurulan büz köprünün geçtiğimiz günlerdeki sel nedeniyle yıkılmasıyla15 gün boyunca ulaşım sağlanamadı. Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince geçici köprü ile 15 gün sonra köye ulaşılabildi. Sel suları ile birlikte yıkılan köprünün yerine menfezden geçici köprü yapıldı. Özel İdare Müdürlüğü yol çalışmalarını tamamlayarak iyileştirme office 2021 professionel plus lisans satin al ve güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.  İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, yol açma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı. 

KALICI OLARAK KÖPRÜMÜZÜN EN KISA SÜREDE YAPILMASINI İSTİYORUZ

Kalıcı olarak köprülerinin en kısa sürede yapılmasını yetkililerden istediklerini söyleyen Veli Çelik "Burası köyümüzün geçici köprüsüydü. Suyun yüksek olmasından dolayı köprü yıkıldı, yolumuzda bu yüzden kapandı. Köyümüzde bir hasta vardı, alınamadı. Ekiplerde sağ olsun müdahale etti ve hastayı aldılar. Şu anda yolun açılması için ekiplerin çalışması sürüyor, inşallah arkadaşlar bugün yarın köyün yolunu açacaklarını söylüyor. Köye giden yolu ise köylümüz, muhtar ile birlikte kendi imkanlarıyla düzeltmişler, en azından araç geçebilecek durumda. O bölgelerde de köprünün açılmasıyla birlikte yarın devam edeceklerini söylediler. Köyümüzün köprüsü yağışlardan sonra yukarıda iki çay birleşiyor. Bu yüzden köprü üzerinde oluşan erozyondan dolayı geçici köprü dayanıklı olmuyor. En kısa sürede kalıcı köprümüzün yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz" dedi.

İLÇE İLE BAĞLANTIMIZ YOK

Yollarının olmadığını ve köprünün de yıkıldığını anlatan Murat Çelik ise, "Yolumuz yok, köprümüz yıkıldı. 15 gündür köprü yıkıldığı için yolumuz kapalı. İlçe ile bağlantımız yok. Köyümüzün yolu da çökmüş durumda. Araba geçmiyor, sadece traktörlerle gidebiliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER