“Bu ilçeye yıllardır üvey evlat muamelesi yaptılar”

Sosyal Konut Projesi’ne İnebolu’nun alınmaması ile ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Cemal İLYASOĞLU: “AKP İnebolu’yu yıllar önce sildi”

“Bu ilçeye yıllardır üvey evlat muamelesi yaptılar”
banner13
banner3

TOKİ için söz verilen ilçelerin AKP’nin 31 Mart seçimlerinde CHP ve MHP ye kaptırdığı belediyelerin bulunduğu ilçeler olduğunu iddia eden CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, “Yapılan tam bir seçim kandırmacasıdır, AKP İnebolu’yu yıllardır kandırdığı için artık kimsenin inanmadığını bildiği için listeye alamadı” dedi.

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı 400 adetlik Sosyal Konut Projesi listesine İnebolu’yu almadı. Neden alsın. İnebolu çantada keklik nasılsa. Hizmet yapılsa da oy veriyor, yapılmasa da. 20 yılda her seçimde Ak Partiye %60-70 oy verdi. Nasıl olsa İnebolu her yola geliyor. Şimdiye kadar istedikleri gibi kandırdılar. İktidar için mesele kandıramadıkları diğer yerler daha önemli.

TOKİ sözü verilen listede şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. 2019 yerel seçimlerinde AKP den CHP ve MHP ye geçen Araç, Cide, Çatalzeytin, İhsangazi, Seydiler, Ağlı belediyelerinin olduğu ilçelere TOKİ söz verilmiş.

9 ay sonra seçim var. Her seçim öncesi olduğu gibi bunlar sadece proje.  Umut dağıtmaktan başka bir şey değil.

Listede İnebolu’nun olmamasına vatandaşlar çok tepki gösterdi. Ak Parti için İnebolu çanta da keklik olarak görülmesinden kaynaklı olduğundan listeye giremedi. Özellikle son 20 yılda her seçim öncesi İnebolu’ya birçok söz verdiler, ama seçim sonrası hiçbir şey yapmadılar. Hep kandırdılar İnebolu’yu.

Bu ilçe 20 yılda Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak partiye  her seçimde %60-70 oy verdi. Son yerel seçimde Kastamonu’nun AKP li en büyük belediyesi olma unvanını aldı İnebolu.

Ama buna rağmen bu ilçeye yıllardır üvey evlat muamelesi yaptılar.

Seçim öncesi cezaevi kapatılmayacak büyüyecek denildi, kapattılar. Limanın kapasitesi 3 misli artacak denildi, sattılar ve çivi çakılmadı. Balıkçı barınağı yapılacak denildi, yapmadılar. Derin mendirek yapılacak denildi, yapmadılar. Ankara’dan İnebolu ya 2.5 saatte geleceğiz, denildi olmadı. Milli parklar müdürlüğü vereceğiz, dediler, bırakın müdürlüğü şeflik de vermediler memurda atamadılar. Üniversiteyi geliştirmediler, öğrencilerine yurt yapmayıp ona buna muhtaç ettiler. Açıldığından bu yana daimi müdür atamadılar. Kumsalları bitirildiler, ilçemizin en güzel yerlerini betona ve taşa dönüştürdüler.

Uyguladıkları yanlış politikadan dolayı 27 bin olan ilçe nüfusu 20 binlere düştü. Tam 6500 kişi İnebolu’dan iş  aş ekmek için başka yerlere gitti. 20 yıl önce ilk ve ortaöğretimde 5500 olan öğrenci sayısı 3 binin altına düştü. Köylerinde kimse kalmadı. Şimdiye kadar her olumsuzluğa karşı yine de İnebolu Akp ye kucak dolusu oy verildi.

Seçim öncesi KÖYDES ödeneklerini 3 misli artıracağız ve asfaltsız köy kalmayacak dediler. Ama İnebolu’yu bıraktılar Maliye Bakanı Nurettin Nebatinin yeni villa yaptırdığı Çamdalı köyünün yolunu sıcak asfalt yaptılar. Süt döksen yalanır hale getirdiler. Hastaneye 0 Tomografi sözü verdiler,  Ama gittiler, artık miyadı dolmuş, tam sonuç vermeyen, eski model tomografi cihazını sahil ilçelerinde kullanmak üzere İnebolu devlet hastanesine gönderdiler. Ve tomografi cihazı İnebolu ya geldikten 1 yıl sonra arıza yaptı. 6 aydır arızalı bekliyor.

İnebolu’yu hep kandırdılar, hep kandırdılar.

Bunların politikasının her seçim öncesi projeleri havada uçurup İnebolu’yu kandırmaktan öte gitmediğini ve boş vaad olduğunu artık herkes biliyor. Artık bunlara kimse inanmıyor.

Ama şu unutulmasın ki…

Artık umuda değil yatırıma ihtiyaç var.

Artık İnebolu’ya sahip çıkmaya ihtiyaç var.

Artık bu ilçe kandırılamayacak.

Artık bu ilçe atlatılamayacak.

Bu ilçenin konutundan turizmine, eğitiminden tarımına, hastanesinden ekonomisine kadar sorunlarını çözmek için,  kararlı adımlarla,  geliyor gelmekte olan…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mine Kuru
Mine Kuru - 2 yıl Önce

Umudumuz Cumhuriyet Halk Partisinde geliyor gelmekte olan

mehmet soysal
mehmet soysal - 2 yıl Önce

İnebolu kurtuluş savaşındaki fedakarlıklarının cezasını mı ödüyor

Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Binali Yıldırım'ın köyünde bile TOKİ konut yapıp satmış, İnebolu'da TOKİ yer bulamıyormuş; şunu iyi bilin artık yalanlarınıza kendiniz bile inanmıyorsunuz.

Ersin gürhan
Ersin gürhan - 1 yıl Önce

Güzel söylüyorsun fakat ben bunun CHP ile düzeleceğine inanmıyorum neden toki ineboluyu almadı???

SIRADAKİ HABER