Bir Liman, Bir Han, Bir Devrim

Bir Liman, Bir Han, Bir Devrim
banner13
banner3

2021 yılında İnebolu'da Gabak Gavur Gonağı'nda İstiklal Yolu'nun 100'ncü yılında "Bir Liman Bir Han" adı ile açılan sergi, katman ve içeriği genişletilerek bu kez 17 Ağustos’ta İstanbul Sarıyer’de Bir Liman, Bir Han, Bir Devrim başlığı altında gerçekleştirilecek. Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi ve Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek serginin küratörleri ise İsmail Aziz Karahan ile Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu Dr. Murat Karasalihoğlu olacak.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ) ile Sarıyer Belediyesi, İstanbul’da çok güzel bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Bir Liman, Bir Han, Bir Devrim adlı sergi Cumhuriyet’in 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde 17 Ağustos’ta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla Sarıyer Belediyesi 1. Kat Sergi Salonu’nda gerçekleşecek.

Serginin küratörleri ise İsmail Aziz Karahan ile Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu Dr. Murat Karasalihoğlu olacak.

Dr. Murat Karasalihoğlu, sergiyle ilgili yaptığı paylaşımda, “17 Ağustos 2023 Perşembe günü küratörlüğünü İsmail Aziz Karahan ile yaptığımız ve "Bir Liman Bir Han Bir Devrim" adlı sergimiz Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi’nin katkılarıyla Sarıyer Belediyesi sergi salonunda açılıyor. Sergimiz daha önce 2021 yılında İnebolu'da Gabak Gavur Gonağı'nda İstiklal Yolu'nun 100'ncü yılında "Bir Liman Bir Han" adı ile açılmış; aradan geçen sürede sergimizin katman ve içeriği genişletilerek daha kapsamlı hale getirilmiştir. Kastamonu yakın tarihini anlamak, onurlanmak ve devrimle taçlandırılarak çağdaşlaşmanın öncüsü olmuş bir şehrin hikayesini görmek için tüm dostları ve ilgilileri yanımızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerinde bulundu.

Sergide, Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi’ndeki Şapka Müzesi’nden de şapkalar sergilenecek.

İstiklal Yolu’nun başlangıç noktası olan İnebolu’nun geçmişi ve geçmişteki önemi ile başlayan sergi, Milli Mücadele dönemindeki atmosfer ve tarihsel bilgi ve tanıklıklarla aktarıldıktan sonra, İstiklal Yolu güzergâhı, Ecevit Hanı ve hanlar bölgesi gibi temalarla desteklenerek Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabı için bulunduğu günlere ait anekdotlarla desteklenecek. (Erhan Veren/İstiklal)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nermin tari gülez
Nermin tari gülez - 10 ay Önce

Hoş geldiniz başarılar dilerim

Ali Ergün
Ali Ergün - 9 ay Önce

Dönem arkadaşım İsmail Karahan'ı tebrik ediyorum, açılışa gittim. İstanbul'daki İnebolu'luların, Kastamonu'luların sayısını düşününce ziyaretçi sayısı daha fazla olması lazımdı diye düşünüyorum, emeği geçenlere teşekkürler.

SIRADAKİ HABER