Biletçilikten Çilekçiliğe

Herkes saksıda evinin balkonunda, bahçesinde kendi çileğini yetiştirebilir. Bu çilekleri bir kez diktin mi 5 yıl ürün alabiliyorsun.

banner3

Koronovirüs vakalarının artması ile köy ve ilçe dışına giriş çıkış yasakları gibi alınan tedbirler fidan üreticilerini zora soktu.

20 Yıl biletçilik 10 yıl muhtarlıktan sonra çilek seraları kurarak çilekçiliğe başladı.

20 yıl Milli Piyango bileti satan Selahattin Doğan değişen sistemle birlikte biletçiliği bıraktı ve çilekçiliğe başladı. Geçen yıl kurduğu seralarda 1000 fidanla işe başladığını belirten Doğan çilekçiliğe başlama serüvenini gazetemize anlattı. Gelinen süreçte bilet satışları iyice azalmaya başlamıştı. Geçen yıl bilet satışını tamamen bıraktım. Daha önce 10 muhtarlığını yaptığım köyümde seralar kurarak çilekciliğe başladım. Küçük aile işletmesi gibiyiz. İlk etapta geçen yıl serada 1000 fidan ile çilek yetiştirdim. Fidanlarım çok güzeldi ve ilgi çekti. Çok isteyen oldu. Emanetçilerle İstanbul’a çok çilek fidanı gönderdim. Bu yıl 5 bin fidan yetiştirdim. Kasım ayında başladım çalışmaya. Çilek fidanı soğuğu sevmiyor. 5 derecenin altına düşürmemek için kasım ayından bu yana her gece 2 defa soba yaktım. Şimdi tam dikim zamanı. Üstelik bunlarda doğal toprak kullandım. Gübre kullanmadım. Tadı ve kokusu çok güzel, herkese tavsiye ederim. Şimdiden sonra bu çilekleri büyütmek çok kolay. Herkes saksıda evinin balkonunda, bahçesinde kendi çileğini yetiştirebilir. Bu çilekleri bir kez diktin mi 5 yıl ürün alabiliyorsun. Fidancılığı daha da geliştirmek istiyorum.

Koronovirüs  Çilek Satışımızı  Engelledi

Koronovirüs tedbirlerinin satışları engellediğini belirten Selahattin Doğan ; ancak koronovirüs vakası işimizi engelledi. İstanbul’a gönderemiyorum. İnebolu’ya pazarı günleri gelebiliyorum. Çevre ilçelerden ve köylerden seralarımın olduğu Ulu Köy’e kadar gelip alıyorlar. Birçok yerden telefonla istiyorlar. Çok ta güzel talep var. Şimdiye kadar bin tanesini sattım. Çilek fidelerimden İsteyenler İnebolu’da Petek Tarım Ticaret’te, Hürrem Özdemir’de Manav Hilmi Güloğlu’ndan alabilir yada 05466954527 nolu telefondan isteyebilirler, dedi.  

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2020, 19:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali omay
Ali omay - 4 yıl Önce

Fidesi ne kadar

SIRADAKİ HABER